Sportnaptár Sportnaptár
III. Fuss, Forest! A Nagy Vadmacska Küldetés
az esemény már lejárt
2022. május 14.
szombat 09:15 - 14:00

III. Fuss, Forest! A Nagy Vadmacska Küldetés

Budakeszi, Budakeszi Vadaspark, Hrsz 0210/12, 2092 Magyarország0.35 km / 0.35 km / 0.35 km / 2 km / 4 km / 11 km / 21 km

Futunk együtt?

Újabb jótékonysági futást szervezünk május közepén a Budakeszi Vadasparkban!

Családi, egyéni, rövid és hosszú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő távot, ráadásul a nevezéssel egy jó ügyet is támogatsz, ugyanis a verseny nevezési díjának összegét 100%-ban a vadmacskák élőhelyének védelmére, felkutatására és életmódjuk tanulmányozására fordítjuk.
#jótékonyság

Szervező

  • +36 30 227 3375

    info@erdeifutas.hu

    2025 Visegrád Sziget u. 6.

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

Részvételi feltételek

A versenyen bárki indulhat, amennyiben elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Emellett ismeri a verseny sajátosságait, a választott táv hosszát, szintemelkedését, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír. Rendelkezik az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel. A verseny során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani és tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

Nevezés

A nevezéssel minden versenyző feltétel nélkül elfogadja a versenyre vonatkozó előírásokat és szabályokat.

A versenyre nevezni online az erdeifutas.hu oldalon keresztül az adott verseny kiírásában szereplő időpontig lehetséges.

A nevezés a nevezési díj megfizetésével válik érvényessé.

Kérjük, hogy a nevezés során kizárólag a saját, a valóságnak megfelelő adatait használja, melynek tárolásához és a rendezvényen való felhasználáshoz hozzájárul.

A versenyszervező fenntartja magának a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

Nevezési időszak
Határidő: 2022.március 5 – május 8.

Nevezés lemondása
Határidő: 2022.05.08.

A nevezést kizárólag e-mailben (info@erdeifutas.hu) lehet lemondani ás átadni.

Lemondás esetében a nevezési díjat visszautaljuk, 2000 Ft kezelési költség levonását követően. A telefonon, faxon, szóban stb. módon történő, vagy a határidő utáni lemondás, illetve nevezés átadás nem fogadható el.

Az nevezés átadásának nincsen költsége.

Nevezési díjak
2022. 05. 08-ig előnevezéssel
Süni futam 1.000 Ft
Mosómaci futam 1.000 Ft
Farkasfalka futam 2.000 Ft
Aranysakál futam 2.000 Ft
Tűzróka futam 5.000 Ft
Vadmacska futam 8.000 Ft
Hiúz félmaraton 9.000 Ft

Nevezési díj tartalma
A nevezés magába foglalja:
- a versenyen való részvétel jogát
- a célba érkezőknek egyedi befutórelikviát
- 1 db karszalagot, ami a verseny napján ingyenes belépésre jogosít a Budakeszi Vadasparkba
- a kijelölt útvonal biztosítását
- egyedi időmérést
- rajtszámot
- frissítést
- orvosi felügyeletet
- ingyenes fotókat
- átöltözési lehetőséget
- csomagmegőrzést

Rajtszám és rajtcsomag

A rajtcsomag átvételére kizárólag a verseny napján, a versenyközpont nyitását követően van lehetőség, fényképes igazolvánnyal történő személyazonosítás után.

A rajtcsomag a rajtszám mellett 1 db karszalag található, ami a verseny napján ingyenes belépésre jogosít a Budakeszi Vadasparkba.

A rajtszámra feltétlen szükség van a csomagmegőrzőben a csomagok leadásánál és felvételénél és a verseny során végig!

A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni.

A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.
Rajtszám letakarása vagy helytelen viselése 15 perc büntetést von magával.

Időmérés

Az időmérés dugókás chipes időmérő rendszer segítségével történik.
A rajtszámhoz tartozó chip megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége.
A különböző távok limitideje a versenykiírásban szerepel. A limitidőn túli célba érkezés a versenyből való kizárást jelenti.

Ellenőrző- és frissítőpontok

Ellenőrzőpontok
Az útvonalon előre bejelentett és előre be nem jelentett ellenőrzőpontok találhatók, melyek rögzítik a futók áthaladását. A verseny során az ellenőrző pont kihagyása vagy az ellenőrző személy, versenyszervező utasításának megtagadása a versenyről történő azonnali kizárást jelenti.

Frissítőpontok
A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a versenyzők. A versenykiírásban szerepel az adott futamokon található frissítőpontok elhelyezkedése.
A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, aszalt gyümölcsöket, sós és édes kekszeket, banánt, szőlőcukrot és sótablettát kínálunk.

A célban minden táv résztvevői számára frissítés érhető el, melynek során vizet, izotóniás italt és kekszet kínálunk a beérkezőknek.

Innivalót kizárólag papír, vagy a versenyzők saját poharába adunk, így ügyelve a környezetre!

A versenyen egyéni frissítőket nem szállítunk ki.

Szemét elhelyezésére kizárólag a frissítőpontokon van lehetőség, ahonnan a szervezők szelektíven szállítják el a hulladékot. A versenyen történő szemetelés kizárást von maga után.

Díjazás

A távok első három helyezettjét nemenként díjazzuk (a 350 méteres távok kivételével).

A helyezettek ajándékcsomagot, valamint a Budakeszi Vadasparkba szóló éves bérletet kapnak.

Általános információk

Elsősegély
A versenyközpontban orvosi felügyelet működik.

Amennyiben valaki sérülést szenved, és nem tudja folytatni a versenyt vagy azt tapasztalja, hogy más versenyző ilyen jellegű sérülést szenvedett és nem képes segítséget hívni, úgy a rajtszámon lévő telefonszámon ezt jelezni köteles!

Minden résztvevő köteles a rászorulók számára elsősegélyt nyújtani, ennek elmulasztása a versenyből történő kizárással jár.

Fotók / Videók
A nevezéssel hozzájárul, hogy a versenyről készült mozgókép-vagy fotóanyagokon szerepelhet. A felvételeket a rendezvényt népszerűsítő internetes és nyomtatott anyagokban ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatják, továbbá harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Útvonal módosítása / Verseny törlése
Amennyiben a versenyt az időjárás, vagy természeti katasztrófa miatt nem lehet megrendezni a szervezők a nevezők részére a díjat nem fizetik vissza. A szervezők a program és a helyszín megváltoztatásának, a pálya módosításának jogát fenntartják.

Félig önellátó verseny
Félig önellátó alatt az értendő, hogy a versenyző két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden futónak: A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését.

Versenyen kívüli személy nem kísérheti a versenyzőket.

Kötelező felszerelés
A verseny kiírásban megjelölt távoknál kötelező felszerelés a fényképes igazolvány és bekapcsolt állapotban lévő, működőképes mobiltelefon. A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt. Az a futó, akinek a kötelező felszerelése hiányos vagy az ellenőrzést akadályozza, megtagadja, azonnal kizárják a versenyből.

Útvonal jelölés
A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. A kritikus pontokon versenyszervezők irányítják a futókat.

Az útvonal rövid levágása: 15 perc büntetést, míg az útvonal komoly levágása: 1 óra büntetést von maga után. Az útvonal levágásának ellenőrzése és a mértékének az eldöntése a pályabírók feladata és jogköre.

Állatokkal történő indulás
Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni, az állattal való indulás a versenyből való kizárást vonja maga után.

Óvás
Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft ellenében, a célba érkezést követően 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő akkor sem, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Egyéb szabályok
A versenyen való tiszteletlen viselkedés a verseny szervezőivel vagy a versenytársakkal szemben azonnali és életre szóló kizárással jár.

A versenyen való szándékos csalás (járműhasználat, rajtszám csere) szintén azonnali és életre szóló kizárást jelent.

A verseny teljes helyszínén bármilyen reklám tevékenység csak a Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető!

Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem