Sportnaptár Sportnaptár
Balaton-Felvidéki őszi bringatúra
2021. október 23.
szombat 10:00 - 16:00

Balaton-Felvidéki őszi bringatúra

Balatonfüred, Horváth Mihály u., 8230 Magyarország66 km

Fedezd fel bringával a Balaton–felvidék csodás őszi tájait!
Harmadszor is irány az őszi Balaton-felvidék!

FONTOS! EZ TÚRA ÉS NEM VERSENY!

Az Őszi Túra október 23 – án, nemzeti ünnepünkön kerül megrendezésre. A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítsük a 4 évszakos balatoni kerékpáros turizmust, mely minden évszakban csodás és felejthetetlen élményt tud nyújtani a Balatonnál és a Balaton-felvidéken bringázóknak.

Szervező

  • +36 70 625 0777

    info@sportaktiv.hu

    8230 Balatonfüred Rizling utca 4.

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

Túra útvonal információk

A legfontosabb jó hír, hogy remek bringás idő lesz!
 
Az Őszi Bringa Túrarendőri felvezetéssel indul aBalaton Szabadidő és Konferencia Központparkolójából a Zelna szőlőbirtokokig. Innen lenyűgöző a panoráma a Balatonra szemben Tihannyal. Itt egy rövid (kb. 1km-es) stabilizált murvás erdészeti út következik. Rajtunk kívül álló okok miatt kellett változtatni a bringa túra első felvezető szakaszán. De így egy még szebb és hangulatosabb úton csatlakozunk beBalatonszőlősnél a már végig aszfaltos útvonalba. Ez a rövid kis erdészeti út országúti bringával is járható.
Balatonszőlőstől Pécsely felékanyarodunk, rendkívül kisforgalmú mellékúton. Itt jobbra kanyarodvaTótvázsonyirányába következik egy hosszú, de nem meredek emelkedő. Ebben a kis faluban a tűzoltó állomásnál van az első frissítő, a tavalyi túrához hasonlóan. Innen már csak 2 km Hidegkút, melynek határából végig bringaúton haladunk egészen a célig.
Nemesvámosután egy bringás alagúton keresztül gurulunk beVeszprémbe, ahol végig a kerékpárúton haladunk át a város szélén. A város másik végén egy újonnan épült kerékpáros aluljárón keresztezzük a 8-as utat és egy szerviz úton kapcsolódik rá a mezőny a szentkirályszabadjai kerékpárútra.
A második frissítő Szentkirályszabadjakivezető útján lévő Öntöde kisvendéglő. Innen a 110 éve épült vasút nyomvonalán kialakított csodálatos bringaúton gurulunk le Balatonalmádiba erdőn-mezőn keresztül.
A balatoni bringakörútba Káptalanfürednél csatlakozunk be. Az utolsó frissítő állomásAlsóörsnél, a TOURINFORM irodánál lesz.
Balatonfüredre a világhírű Tagore sétánynál érkezünk és a belvároson keresztül jutunk a célba.
A teljes útvonal végig ki lesz táblázva, az eltévedés kizárt. Mindhárom frissítőponton mosdó WC áll rendelkezésetekre kézfertőtlenítővel.
Minden településen polgárőrök segítik a biztonságos átkeléseket. A hivatalos bringaút két helyen keresztez főutat, Veszprémben a bevezető szakaszon a 77-est és Káptalanfürednél a 71-est. Mindkét helyen rendőri és polgárőri biztosítás lesz, de természetesen a KRESZ szabályait be kell tartani, mindkét helyen kötelezően meg kell állni és az áthaladásnál betartani az ott intézkedő rendőrök, polgárőrök utasításait.
A mezőny végén szerviz kocsi és mentő motoros halad, ha bárkinek bármilyen problémája van, hívja a rajtszámon lévő SOS számot.
Mindenkinek jó hangulatú bringázást kívánunk!

A Balaton–felvidéki bringatúra azoknak „szól”, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését.
Célunk, hogy minden évszakban szervezzünk egy nagyszabású bringa túrát.
Az Őszi Bringa Túrával a Balaton–felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeinek egyik kiváló útvonalát szeretnénk bemutatni.

További hasznos információk

Túraközpont, rajt helyszín:
Balatonfüreden a Szabadidő Központban 
A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.
Az útvonal 10 észak balatoni települést érint:  Balatonfüred, Balatonszőlős, Tótvázsony, Nemesvámos, Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak.

A rendezvény programja
Az előzetes internetes regisztráció után a túrázókBalatonfüredről indulnak 10:00 órakor.
Minden regisztrált résztvevő rajtszámot kap, a túrán csak így lehet elindulni.
A túrán mindenki saját felelősséggel indul, és kötelezően be kell tartani a KRESZ előírásait!
Az útvonalat kitáblázzuk és az útkereszteződésekben helyi polgárőrök és szükség szerint a rendőrség biztosítja a biztonságos áthaladást.
Azútvonalon 2 pihenő – frissítő állomás lesz a településeken,ahol meleg teát, banánt, nápolyit,  pogácsát, süteményt kapnak a résztvevők.
A rajtot követően mentő, szerviz autó követi a mezőnyt, ha bárkinek segítségre van szüksége.
Atúra szintidő 6 óra, tehát legkésőbb 16:00 óráig mindenki kényelmesen visszaér a kiinduló állomásra.
Az esemény tombolasorsolással zárul.


Nevezés, részvétel
Mit tartalmaz a nevezési díj:
rajtszám,október 1-ig nevezőknek névreszóló rajtszám,befutó emlékérem,egyértelmű, követhető útvonaljelzés,útvonalról letölthető GPS fájl,2 pihenő állomáson gyümölcs (banán vagy alma), nápolyi, pogácsa, tea,segély számon azonnal hívható a mezőny végén haladó szerviz szolgálat,egészségügyi biztosítás,tombolasorsoláson való részvétel,ingyenes parkoló,rendőri és polgárőri útvonal biztosítás közúti kereszteződésekben,befutóban leves.


FRISSÍTŐ és MEGÁLLÓ PONTOK
Frissítő pont, TótvázsonyKözösségi ház - A túra távjának 15. km – nél.
Étel – ital
WC – mosdó

SzentkirályszabadjaÖntöde büfé (nyitva tartó vendéglátó egység, egyéni fogyasztási lehetőség) -A túra távjának 40. km – nél
Étel – ital
WC- mosdó

Frissítő pont, AlsóörsTourinform Iroda - A túra távjának 51. km – nél.
Étel – ital
WC

Befutó, BalatonfüredSzabadidő Központ - A túra távjának 64. km – nél.
Étel – ital
WC – mosdó

Milyen az útvonal?       
80% jelzett kerékpárút, 20 % gyér forgalmú alsóbbrendű mellékút.
Az útvonal legnehezebb szakasza Aszófő – Pécsely és a Pécsely – Barnag elágazás.
Hidegkúttól  Nemesvámosig az erdő szélén kerékpáros autópályán hullámvasutazhatunk. Veszprémbe a 8 – as főút alatt egy kerékpáros aluljárón érünk. Veszprémen jelzett biztosított kerékpárúton haladunk keresztül.
Veszprémtől felhőtlen gurulás a Balaton partra Káptalanfüredig az új kerékpárúton! Itt rátérünk a Balatoni Bringakörre és a Tagore sétánynál begördülünk Balatonfüredre.

Tombolasorsolás menete:
A túra utánitombolasorsoláson az vehet részt, aki a rajtszám átvételkor kapott tombolaszámmal rendelkezik. A tombola húzásakor azt bemutatja. Addig húzunk, amíg a tombolatárgy gazdára nem talál.

FONTOS

Három kiemelten fontos részvételi feltétel:
Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán.
A KRESZ vonatkozó szabályai szerint kell közlekedni.
Bárminemű balesetért, káresetért a szervezőt felelősség nem terheli.

Részvétel egyéb fontos feltételei:
Bukósisak és kerékpár világítás kötelező!
Megfelelő erőnlét, kerékpáros gyakorlat, elszántság!
Jól felkészített több fokozatú váltóval rendelkező bármilyen kerékpár.

Mi legyen még Nálad?
Hátizsák, benne:
gumiragasztó
kézi pumpa
kulacs
eső dzseki
hosszú ujjú meleg felső

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem