Sportnaptár Sportnaptár
ENSPORT VÉRTES TEREP MARATON
Elhalasztva
March 28, 2021
Sunday 09:00 - 17:00

ENSPORT VÉRTES TEREP MARATON

Szár, Forrás utca, Magyarország14.5 km / 20.9 km / 39 km / 50.6 km

A VTM. A verseny, amivel a Terepfutás.hu története 2007-ben  elkezdődött. Volt már madárdalos, havas, jeges, esős, napsütéses.

A VTM egy futható, nem technikás terepen haladó, gyors verseny. Legyen ez az első maratonod!
Organizer

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

ÁTLÁTHATÓSÁG


A rendezvény szervezője a Terepfutás.hu.
Versenyigazgató: Csányi CsanyaCég
név: mollis pluvia Kft. 
Cím: 2071 Páty, Elvira krt 28. Adószám:25139691-2-13  
Számlázásra a Billingo rendszerét használjuk. A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, és e-mailben küldjük a regisztrációnál megadott címre. 
A rendezvény egészségügyi szolgáltatója a ERGO-Ambulance Egészségügyi Szolgáltató Kft
A rendezvény felelősség biztosítója a Generali Biztosító Zrt.
A verseny engedélyei bárki által megtekinthetők a rendezvény napján a versenyközpontban. 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyen bárki indulhat, amennyiben:
- elfogadja a verseny szabályait és etikáját
- korábban nem kapott végleges eltiltást a Terepfutás.hu versenyeiről
- ismeri a verseny sajátosságait, a választott táv hosszát, szintemelkedését, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
- rendelkezik hegyi jártassággal,
- az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel

- a verseny során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

FÉLIG ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

A verseny félig önellátó – ez alatt azt értjük, hogy a résztvevő két frissítőpont közt önmagáról gondoskodik, fellépő problémáit egymaga oldja meg, valamint:
- az előírt kötelező felszerelést a verseny teljes ideje alatt magánál tartja
- a frissítőpontról úgy lép ki, hogy megbizonyosodott róla, elegendő élelmiszer és folyadék van nála a következő frissítőpontig
- kizárólag frissítőponton vesz igénybe személyes asszisztenciát
- a versenyre nem regisztrált személy nem kíséri az útvonalon.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését.

A verseny ideje alatt a pályabírók bármikor ellenőrizhetik a kötelező felszerelés meglétét. Az a résztvevő, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnali kizárásra kerül. A kötelező felszerelést a dobogósoknál a célba érést követően automatikusan ellenőrizzük.

Kötelező felszerelés:

- Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
- Fényképes igazolvány.
- Minimum fél literes víztartály és pohár, vagy minimum fél literes kulacs.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrációs időszak
2021. február 1. (hétfő) 12:00-től 2021. március 15. (hétfő) 12:00-ig

Nevezés lemondása
2021. március 11. (csütörtök) 12:00-ig e-mailben, bankszámlaszám megadásával
Nevezés átadása
2021. március 19. (péntek)12:00-ig e-mailben
Charity nevezés
2021. március 15. 12:00-tól 2021. március 26. 12:00-ig a létszámlimit erejéig

Verseny
2021. március 28. (vasárnap)

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

A regisztrációra2021. február 1. (hétfő) 12:00 és 2021. március 15. (hétfő) 12:00 között van lehetőség a létszámlimitek erejéig.A regisztrációval a résztvevő elfogadja a verseny szabályait és etikáját. A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.A regisztrációs díjat a regisztráció során aBarionrendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagyBarion tárcával.Regisztrációdata Terepfutás.hu web oldalán a rajtlista menüpont alatt tudod ellenőrizni.A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el a Billingo számlázórendszeren keresztül. Ezzel egy időben hagyjuk jóvá a nevezésed.

TÁV                         NEVEZÉSI DÍJ           LÉTSZÁM LIMIT
Minimaraton            8.500 Ft                         200 fő
Félmaraton               9.500 Ft                         300 fő
Maraton                   10.500 Ft                          200 fő
Ultramaraton          11.500 Ft                          200 fő

VIP REGISZTRÁCIÓ

A 2019-es Ensport Vértes Terep Maraton távjának dobogósai a terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetniük, indulásuk telt ház esetén is biztosított.Körbérletesek – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetni, indulásuk telt ház esetén is biztosított.Az alábbi támogatott csapatokból 1 fő:CoffeeRUNGizionok,  Mecsek Maraton Team, Váci Jedik – a terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetniük, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
CHARITY REGISZTRÁCIÓ

A Charity regisztráció erre a versenyre 2021. március 15-én 12:00 órakor nyílik. 
Az Ensport Vértes Terep Maraton nevezési idejének vége után (2021.03.15.), a nevezésről lemaradt futóknak lehetőséget adunk a versenyen való indulásra a következő feltételekkel:
A regisztráció utáni 24 órán belül, de legkésőbb 2021. március 26. déli 12 óráig átutalja a nevezési díj kétszeresét a Suhanj Alapítvány számlájára: Magnetbank: 16200113-18514759.Az átutalási bizonylatot elküldi azinfo@terepfutas.hucímre.A rajtszám átvétele nevezésnek minősül. A résztvevő ezzel elfogadja a verseny szabályait és etikáját.A fent említett nevezési díjak a Suhanj! Alapítványnál maradnak, abból a Terepfutás.hu semmilyen formában nem részesül.

NEVEZÉS LEMONDÁSA

A nevezést kizárólag emailben (info@terepfutas.hu), bankszámlaszám megadásával lehet lemondani, 2021 március 11. 12:00 óráig.Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehet.

NEVEZÉS ÁTADÁSA
A nevezést kizárólag e-mailben lehet átadni 2021. március 19. 12:00 óráig. Az átadásról a nevezésről lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő nevét, e-mail címét, születési évét, telefonszámát és a választott ételt.

NEVEZÉSI DÍJ TARTALMA

Egyedi érem az összes távon.Egyedi, névre szóló rajtszám.ItinerIdőmérés.Frissítés a verseny során.Egészségügyi biztosítás (mentő, mentőorvos).Csomagmegőrzés, masszázs, zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban.27% ÁFA.A verseny.

További fontos, hasznos

DÍJAZÁS
Egyedi érem az összes résztvevőnek.Távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást és meghívást kap a 2020-as versenyre.RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM
A rajtcsomag felvétel a rajtban történik. A rajtcsomag felvételhez fényképes igazolvány és 1 db 5.000 Ft-os bankjegy (az időmérő chip letéti díja) szükséges. A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni a verseny teljes ideje alatt. A rajtszámot módosítani, a rajta lévő szövegből bármennyit letakarni tilos.

Rajtcsomag felvétel:

Minimaraton és Félmaraton: 8:30 – 9:45 a rajtban.
Maraton és Ultramaraton: 8:00- 8:45 a rajtban.

Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni:

Rajt- és célterületre.
Frissítőpontokra. 
Poggyászmegőrzőhöz.
Zuhanyzóhoz, masszázshoz.
Valamint meleg ételhez a célban.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik.Az időmérő dugóka letéti díja 5000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni.Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet.A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként.A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők.A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége.A versenyen saját dugókával nem lehet indulni!

FRISSÍTŐPONTOK
A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontok kínálata:
víz,Squeezy izotóniás ital,Coca-Cola,sós és édes kekszek,Haribo gumicukor, Milka csokoládé,olívabogyó vagy savanyúság,sajt,gyümölcs és aszalt gyümölcs

A frissítőpontok helye:

Minimaraton: Hallgató-völgy.
Félmaraton: Kapberek-puszta (víz, Squeezy izótóniás ital), Hallgató-völgy.
Maraton: Csákányospuszta, Várgesztes, Kapberek-puszta (víz, Squeezy izótóniás ital), Hallgató-völgy.
Ultramaraton: Vérteskozma, Csákányospuszta, Várgesztes, Kapberek-puszta (víz, Squeezy izótóniás ital), Hallgató-völgy.
A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt mentő és mentőorvos áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.

LIMITIDŐK

Minimaraton 2,5 óraFélmaraton 3,5 óraMaraton 7 óraUltramaraton 8 óraAz ellenőrzőpontok limitideje megtalálható  az itineren.
Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem tudja sikeresen teljesíteni – nem kerül fel a teljesítők listájára.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

EGYÉB SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Pihenőhely és zuhanyzók
A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen.

Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető masszázs, csomagmegőrzés is.
Meleg étel a célban
A regisztráció során 3 féle ételből lehet választani: húsos, vegetáriánus, vegán-gluténmentes.

Útvonaljelölés
A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.


Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:
Versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele – Azonnali kizárás.Az útvonal komoly levágása – 1 óra büntetés.Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés.Hiányos kötelező felszerelés – Azonnali kizárás.Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása – Azonnali kizárás.Szemetelés – Azonnali kizárás.Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Terepfutás.hu által rendezett versenyről.Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás.Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés.Rajtszám helytelen viselése – 15 perc büntetés.Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás.A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. A nem rögzített / vitás esetekben, kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás
Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.


Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése
A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2020. július 19. előtt törölni kell, a versenyzők két lehetőségből választhatnak:
– kérik a nevezési díj 50%-nak visszautalását
– a nevezési díjat két éven belül 100%-ban  felhasználhatják egy másik Terepfutás.hu versenyen.
Amennyiben a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2020. július 19. után törölni kell, a szervezők nevezési díjat nem fizetnek vissza, a befizetett nevezési díjak 50%-a két éven belül felhasználható egy másik Terepfutás.hu versenyen.  

Felelősség
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.


Állatok
Tilos a versenyen bármilyen állattal együtt indulni, állatot a sportcsarnokba bevinni.


Hírlevél
A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a Terepfutás.hu hírlevelére.


Fotók, videók
A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

This website uses cookies. Privacy PolicyI understand