Sportnaptár Sportnaptár
Fény a sötétbenvissza
az esemény már lejárt
2022. november 29.
kedd 17:00 - 17:15

Fény a sötétben

Zalaegerszeg, Balatoni út 4, 8900 Magyarország1 km / 1 km / 5 km

Futás és séta a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából!

Figyelemfelhívó és együttérzést kifejező sportesemény, ahol egy közös futással és sétával hívjuk fel a figyelmet a hozzátartozók közötti erőszak időben történő felismerésének és az ellene való fellépésnek a fontosságára.

Találkozzunk november 29-én Zalaegerszegen!

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

Program

Gyülekező
16:30-tól a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság előtt parkolóban. A futás is és a séta is innen indul el 17:00 órakor, melyet egy rövid megnyitó és egy közös fotó előz meg.

Útvonal
Az útvonal a Parkerdő felé vezető kerékpárúton indul, és megy egészen a parkerdei kis dombig, az utat együtt, lassan kocogva, illetve sétálva teszünk meg, a táv kb. 1 km. A Parkerdő korábban több alkalommal volt helyszíne erőszakos cselekménynek, amelyek egymáshoz közel álló személyek közt történtek, ezért az áldozatok tiszteletére az ott kijelölt helyen mécseseket gyújtunk. A gyertyagyújtást kövezően a sétálók és azok a futók, akik a rövidebb távot választják, visszatérhetnek a főkapitányság parkolójába, ahol meleg teával várjuk őket. Azok, akik 5 km-es kört szeretnének futni, a Parkerdőben egy nagy kör megtétele után térnek vissza a kiindulási helyre.

Felszerelés
A fényviszonyok miatt fejlámpa vagy zseblámpa használata szükséges, arról mindenki önmagának gondoskodjon, valamint lehetőség szerint a résztvevők a 1 db kis mécsest is hozzanak magukkal.

Időjárásnak megfelelő meleg, réteges öltözet ajánlott.

Linkek

Facebook
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem