Sportnaptár Sportnaptár
Merzse-mocsár éjszakai - 20 / 10vissza
az esemény már lejárt
2024. június 14. péntek 21:00
2024. június 15. szombat 04:00

Merzse-mocsár éjszakai - 20 / 10

Rákoskerti Művelődési Ház - 1171 Budapest Rákoskert sugárút20.8 km / 10.8 km

Idén ismét megrendezzük a nagy sikerű Merzse-mocsár 10/20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát!

#éjszakaitúra #kutyabaráttúra

Szervező

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

További információk

Az esőre és a sok visszajelzésre való tekintettel ismét megrendezzük a Merzse-mocsár 10/20 kilométeres éjszakai túránkat, melyre mindenkit szeretettel várunk.

A rajt és cél helye: Rákoskerti Művelődési Ház - 1171 Budapest, Rákoskert sugárút 66.

Nevezési díj a 10 és 20 kilométeres távon is 2000 Ft.

17. kerületi iskolák diákjai (diákigazolványuk felmutatása mellett) egy kísérővel, valamint gyermekek 6 éves korig, hallássérültek, látássérültek és kísérőik ingyen indulhatnak.

A 10 kilométeres táv útvonala: Rákoskerti Művelődési Ház -> Vida-domb -> Merzse-mocsár kilátó -> Gémeskút -> Platánsor (ellenőrzőpont megszűnt!) -> Rákoskerti Művelődési Ház

Legkésőbbi indulás a 10 kilométeres távon: 00:00

A 20 kilométeres táv útvonala: Rákoskerti Művelődési Ház -> Vida-domb -> Merzse-mocsár kilátó -> Repülőtér széle -> Radarállomás (ellenőrzőpont megszűnt!) -> Gémeskút -> Platánsor (ellenőrőzpont megszűnt!) -> Rákoskerti Művelődési Ház

Legkésőbbi indulás a 20 kilométeres távon: 22:00

Figyelem! Kutyával indulók számára enyhe változás az útvonalban! Kérjük, olvassátok el a "Gyakran ismételt kérdések" részt lentebb.

Részletek, bővebb információ a tturak.hu-n: Hamarosan!

Felsőoktatási intézmények tanulói számára tudunk teljesítési igazolást adni a testnevelés tárgyhoz!

A műanyag poharak betiltása miatt kérjük, hogy mindenki hozzon magával saját poharat! (A rajtban lesz lehetőség pohár vásárlására korlátozott számban.)

---
Gyakran ismételt kérdések:
Mi az a teljesítménytúra?
A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon, ellenőrző pontok érintésével megtett gyalog-, kerékpáros vagy egyéb túra. A résztvevők a rajtban kapnak egy útvonalleírást, egy térképet és egy pecsétgyűjtő lapot, amelyre minden ellenőrző ponton egy pecsétet kapnak, ezzel igazolhatják a célban, hogy valóban végigjárták az itinerben leírt útvonalat. Útközben bizonyos ellenőrző pontokon a túrázók csokoládét, gyümölcsöt, zsíros kenyeret is kapnak. A díjazás általában oklevél és/vagy kitűző formájában történik.

Lehet vagy szükséges-e előre nevezni vagy regisztrálni?
Túráinkon előnevezés vagy előzetes regisztráció egyelőre nem lehetséges. A nevezéshez egyszerűen gyere el a rajtba, amíg tart a rajtoltatás, itt lesz lehetőséged kitölteni egy nevezési lapot és befizetni a nevezési díjat.

Mit vigyek magammal?
Vizet, élelmet, időjárásnak megfelelő ruházatot és esetleg egy tollat. Éjszakai túrákon zseblámpa használata erősen ajánlott.

Részt lehet-e venni a túrán kutyával?
Természetesen igen, azonban kutyát a Vida-domb területére (domboldal) bevinni nem szabad, így kérjük, hogy aki kutyával indul, az 1. ellenőrző pont érintése után enyhe kitérővel, részben a korábban már bejárt útvonalon, az Erzsébet körúton lefelé, majd az első utcán (Pásztorfalva utca) balra fordulva kerülje meg a dombot. Ezen felül a tájvédelmi körzetek területén a kutyát pórázon kell vezetni, és a kijelölt ösvényekről letérni vele nem szabad. A kutyus számára víz és élelem biztosítása a gazdi feladata, az ellenőrző pontokon kutyák számára az ellátást nem tudjuk garantálni.
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem