Sportnaptár Sportnaptár
Oxigén Kupa III. forduló
az esemény már lejárt
2021. december 04.
szombat 10:00 - 13:00

Oxigén Kupa III. forduló

Debrecen, Nagyerdő1.5 km / 2.5 km / 5 km / 10 km

A verseny célja: versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve más sportágak művelői és az amatőr futók részére a téli időszakban, valamint a futás és az egészséges életmód népszerűsítése.

Szervező

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

Kategóriák

Férfiak és Nők, Fiú és Leány: Az életkori kategóriába besorolás alapja a születési év!

Minden versenyző indulhat a saját kategóriájának a versenyén és/vagy a Nyílt 5 km és Nyílt 10 km távokon is. Az a versenyző, aki több versenyszámban is indul, az összesítésben minden versenyszámban értékelve lesz, de a csapatversenybe csak a legjobb eredményének pontjai számíthatók be. Egy versenyidényben mindenki csak egy csapatnak lehet tagja, másik csapatba történő átiratkozásra nincs lehetőség!

Csapatverseny

A tavalyi 2 forduló óta eltelt idő miatt a csapat összeállításában a 8 főből minimum 6 főnek meg kell egyezni a benevezett csapat eredeti csapattagjaival, tehát 2 fő cseréjét tudomásul vesszük. Mivel a pontozás versenyenként történt így a pontot a csapat kapja (kapta) és nem az egyén, ugyanúgy mint a fociban. (Meglehet, hogy valaki most átnevez másik csapatba és az első két versenyen szerzett pontjai a végén az új csapata ellen segíti győzelemre a régi csapatát!). A versenyben új nevezést is elfogadhatunk, de az új csapat sajnos 2 verseny hátránnyal indul, hiszen akkor nem szerzett pontot, mert még nem volt meg a csapat, hiába futottak akkor a csapat tagjai. (Így kizárjuk, hogy az eredmények ismeretében valakik összematekozzanak egy győztes csapatot!)

A csapatok nevezésére ugyanott lesz lehetőség, ahol az egyéni nevezésre, tehát a http://sportstopper.hu oldalon.
A csapatok összeállítását, nevezését legkésőbb 2021. október 08-án éjfélig lehet véglegesíteni!

A csapatversenybe mindenki benevezhet, aki az Oxigén Kupa versenysorozatba regisztrált. A csapatok minimum 4, maximum 8 fősek lehetnek, nemre és korra való tekintet nélkül. A csapat nevezéskor meg kell jelölni a csapat vezetőjét és meg kell adni a telefonszámát, illetve email címét. A csapat tagjai a Nyílt 5 km-es és Nyílt 10 km-es versenyen gyűjtik a pontokat. A csapattagok közül versenyenként a 4 legtöbb pontot elérő csapattag pontjai kerülnek beszámításra, és ezeket a pontokat összesítjük a versenysorozat végén.

A csapatversenyben, szeretnénk különbséget tenni az adott versenyszámban előbb és később beért futók között, tehát ne kapjon azonos pontot a 9., a 19. és a 35. befutó, mert az nem volna igazságos, hiszen nem csak a részvétel a fontos, hanem a teljesítmény is!

A számítás alapján mindenki annál magasabb pontszámot kap, minél kevesebben előzték meg a saját versenyszámában.

Ez matematikailag annyit jelent, hogy: Kapott pontszám = (((a versenyszámban futottak teljes létszáma) - (az elért helyezés)+1) / (a versenyszámban futottak teljes létszáma)) * 100.

Íme egy példa: "X" futó a férfi 5 km-en az abszolút 3. lett. Ebben a versenyszámban összesen 114-en futottak. "X" futó pontszáma: ((114-3+1)/114)*100=98,25. "Y" futó ugyanebben a versenyszámban az abszolút 39. lett. "Y" futó pontszáma tehát ((114-39+1)/114)*100=66,67. "Z" futó, aki abszolút 53. lett ((114-53+1)/114)*100=54,38 pontot gyűjtött.

Értékelés:

Az egyes versenyek után a csapatok tagjainak a versenyszámonként elért pontszámát összeadjuk. Így kialakul a csapatok sorrendje. Ha egy csapat, egy adott versenyen kevesebb futót tud kiállítani, vagy a csapatból csak kevesebben érkeznek a célba, akkor természetesen csak azok pontjait vesszük figyelembe. A versenysorozat végén a csapatok egyes versenyeken elért pontszáma összeadásra kerül, és ez alapján történik a végső sorrend megállapítása. Azonos pontszámot elért csapatok esetében az a csapat végez az előkelőbb helyen, amelyik több versenyen indult, ha az is azonos, akkor az, amelyiknek az átlag életkora magasabb.

A csapatverseny I-II-III. helyezettje serleget és oklevelet kap, a többi csapat oklevelet.

Regisztráció

Az Oxigén Kupa versenysorozatra, fordulóira évente egyszer regisztrálni kell, és ha valaki már regisztrálva van a sorozatban, akkor versenyenként nem szükséges nevezni/regisztrálni, az érvényes lesz egy évadon belül az aktuális versenysorozat minden hátralévő futamára. A regisztrációs díj verseny időszakonként 1000 Ft!

A regisztrációt minden évben meg kell ismételni!

A rajtszámok kiváltása szintén 1000 Ft, de az előző években kiadott rajtszámokat nem kell újra kiváltani, a futók használhatják azt, s ha vigyáznak rá, akkor az Oxigén Kupa összes jövőbeli versenyére is érvényes lesz.

Új rajtszám kiváltása 1000 Ft befizetésével akkor szükséges, ha a régi elveszett, vagy tönkrement.

A versenysorozaton futamonkénti nevezési díj nincs! Kivéve az október 9-i, a Nagyerdő napja emlékversenyt, ahol min. 1 db kocsányos tölgy makkot kell a rajthoz állóknak a Nyírerdő Zrt. által egy erre a célra rendszeresített zacskóban elhelyezni!

A tavalyi két fordulót a 2020-2022-es sorozat első két futamaként értékeljük, így azoknak, akik tavaly a két forduló közül valamelyiken indultak, nem kell újra regisztrálni!

Nevezés

Az online regisztráció a frissoxigen.hu honlapon keresztül is elérhető, vagy az fttp://sportstopper.hu oldalon 2021. szeptember 1-től. Rajtszámok átvétele a helyszínen! Az első fordulót illetően a regisztrációt , előnevezést a Nagyerdő Hete honlapon IS meg kell tenni!

Nevezés/regisztráció a helyszínen: Legkésőbb fél órával a futam rajtja előtt.

A helyszínen regisztrálni kizárólag személyesen, 12 év alatti gyermek esetében csak nagykorú hozzátartozó jelenlétében lehet.

Díjazás

Fordulónkét, futamonként az első három női (leány) és férfi (fiú) versenyző állhat az erdei dobogóra, ahol érmet kap. Az 5 km és 10 km-es távokon is korosztálytól függetlenül csak az abszolút első 3-3 helyezett kap érmet!

Mindenekelőtt a sporttársak gratulációja. A versenysorozat végén az elért pontszámok alapján kategóriánként az első 3 helyezett érmet kap. Aki a márciusi díjátadón pólót szeretne kapni, annak egy szezonra 1000 Ft regisztrációs díjat kell fizetni, és meg kell jelölni az igényelt póló méretét. Aki legalább felén célba ért a megrendezett fordulóknak, emblémázott fehér pólót kap, aki pedig a megrendezett összes versenyen indult, emblémázott technikai pólót kap. Az emléklapokat rajtszám alapján a sportstopper.hu oldalról lehet letölteni azoknak, akik a megrendezett fordulók legalább felén célba értek. A szervezők különdíjat adnak az általuk meghatározott kategóriák versenyzőinek.

Eredményhirdetés: 2022. március 18. péntek du.

Helyszín

A verseny erdőben, földúton kerül megrendezésre. Amennyiben az időjárás, illetve a pálya állapota, valamint az országosan kihirdetett veszélyhelyzet nem teszi lehetővé a forduló megrendezését, másik nap nem lesz kijelölve, az a forduló elmarad. A pálya állapota miatti elmaradás csak kifejezetten balesetveszélyes körülmények miatt fordulhat elő, a sportolók testi épségének megóvása érdekében. Erről előzetesen a honlapunkon és a Facebook csoportban is értesítéssel leszünk.

Parkolási lehetőség a Temető mellett kiépített parkolóban. Az erdőbe motorral, gépkocsival behajtani – mivel természetvédelmi terület – tilos!

A verseny helye: Debrecen, Nagyerdő. Versenyközpont (rajt és cél): 500 m-re a temető sarkától.

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem