Sportnaptár Sportnaptár
PM Döntő+Regionális Simonpuszta okt. 15-17.
az esemény már lejárt
2021. október 15. péntek 08:00
2021. október 17. vasárnap 19:00

PM Döntő+Regionális Simonpuszta okt. 15-17.

Érd,Simonpuszta, Nemzeti Lovaskultúra Központ

#Érd-Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban idén is megrendezésre kerül a Pest megyei #díjugrató bajnokság döntője.
A verseny három napos, amatőr, kezdő, ifjúsági és felnőtt lovasok és csapatok nevezhetnek, nem csak Pest megyéből.
#díjugratás 

 • díjugratás
  díjugratás

  Pest megyei díjugrató Döntő + REG

  Részletek

  Pest megyei díjugrató Döntő + REG

  A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban idén is megrendezésre kerül a Pest megyei díjugrató döntő!
  A három napos verseny alatt a központ számos meglepetéssel készül, köztük az újonnan nyílt étterem a Bivaly Csárda!
  A verseny területére lovat csak érvényes állatorvosi igazolással ellátott lóútlevéllel lehet behozni.

  Esemény kezdete
  2021. október 15. 8:00
  Esemény vége
  2021. október 17. 19:00

Szervező

 • +36 30 331 7601

  info@simonpuszta.hu

  2030 Érd Simonpuszta, 134/1. hrsz.

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

Részletek:

A Megyei Bajnokság döntőjén való indulás feltételei:
A Pest –megyei döntőn a bajnoki számokban az a lovas indulhat, aki a Magyar Lovas Szövetség adatbázisában Pest-megyei székhellyel rendelkező lovas klub, egyesület leigazolt tagja, valamint megfelel az általános feltételeknek (rendelkezik megfelelő licenccel, jogosult indulni az adott kategóriában, magasságon) . A bajnokságért induló lovak az elődöntő és döntő napján a bajnokság számain kívül más versenyszámban nem indulhatnak. Egy lovas csak egy egyéni lovas kategóriában indulhat a megyei bajnoki címért , kivéve a Kezdő ló kategóriát.
A megyei bajnokságért induló lovasokat, lovakat kérjük a versenyirodán előre jelezni szíveskedjenek.
Indulási feltételek az egyes kategóriákban:
Kezdő Lovas:
Kezdő lovas az, aki a Magyar Lovas Szövetség 2021. évi Díjugrató Szabályzata szerint Kezdő lovas kategóriában indulhat 2021. évben, a korábbi években még nem szerepelt Megyei Döntőn vagy Regionális döntőn. DSZ. 2.3.2. szerint: Kivételt képeznek a 8-9 éves gyermekek csak pónival, és a10 éves gyermekek, akik 10. életévük betöltésének végéig kezdő lovas kategóriában indulnak. A 11 éves gyermekek jogosultak 11. életévükbetöltésének végéig kezdő lovas kategóriában indulni. Tehát a 8 és 9 éves gyermekek pónival és a 10 és 11 éves gyermekek akár nagy lóval is, több évben is indulhatnak Megyei és vagy Regionális Bajnokságon Kezdő lovasoknak kiírt döntőn.
Kezdő Ló:
Kezdő lónak minősül az a ló, amely első versenyét 2020. október 01. után teljesítette. 2020.évi megyei bajnoki döntőn vagy regionális döntőn nem indult a „Kezdő ló” bajnokságért, 2021. évi megyei bajnoki döntő előtt 110 cm-nél magasabb versenyt nem teljesített.
Amatőr Lovas:
Amatőr lovas az, aki a 2021. évi Díjugrató Szabályzat szerint amatőr lovasnak minősül. (van amatőr nyilatkozata regisztrálva)
Ifjúsági Lovas:
A kategóriában az a lovas indulhat, aki a Magyar Lovas Szövetség 2021. évi Díjugrató Szabályzata szerint az adott évben ifjúsági versenyző.
Felnőtt Lovas:
A kategóriában olyan ló – lovas páros indulhat, aki a Magyar Lovas Szövetség 2021. évi Díjugrató Szabályzata szerint minimum 125cm magas versenyszámban indulhat.
CSAPATVERSENY:
Csapatot a megye egyesületei nevezhetnek, akár többet is, egyesületi és vegyes csapatokat egyaránt. A csapatok 3 vagy 4 főből állhatnak, tagjai lehetnek a Kezdő lovas, Ifjúsági, Amatőr vagy Felnőtt kategória lovasai. Kezdő lovasból maximum 2 fő lehet egy csapaton belül, ezen kívül bármilyen összetételű csapat indítható. A csapatverseny egyben az egyéni bajnokságok elődöntője is. A Kezdő lovasokat kivéve, az Ifjúsági, Amatőr és Felnőtt versenyzők részére a pálya vonalvezetése és elbírálása megegyezik 274§ 2.5 Kétfázisos vrsz.,( megszakítás nélkül), minden kategóriának a saját magasságán. Az elődöntő versenyszámban a csapatlovakat kell elsőként lovagolni. A csapatok nevezését pénteken este 18 óráig írásban kell leadni a versenyirodán.
FIGYELEM!
Bajnokság döntőjét egyéni számban minimum 4, csapatversenyben minimum 3 induló esetén lehet megrendezni! Egy lovas több lóval is indulhat az elődöntőben (a Bajnokságért 2 lóval). A döntőn a lovas már csak egy lovat lovagolhat. A döntő előtti napon meg kell jelölnie azt a lovat, amellyel a Bajnokságért indul. A döntőre megjelölt ló-lovas páros magával viszi a páros első napon elért A-szabály szerinti hibapontjait, illetve a kezdő ló és lovas kategóriában a stíluspontjait. Rajtsorrend az elődöntő eredményei alapján számított fordított sorrend lesz.
Bajnoki helyezések eldöntése:
Kezdő ló kategória elbírálása:
A helyezések megállapításánál a két nap stíluspontjainak összegét kell figyelembe venni. A bajnokságban a sorrendet az elődöntő (szombat) és döntő (vasárnap) összesített stílus pontszámai alapján állapítják meg. Azonos pontszám esetén az 1, 2 és 3. helyek esetében visszahívásra kerül sor, (stílus elbírálással) a további helyezések esetében a második nap pályáján elért jobb eredmény dönt
Kezdő lovas kategóriában:
A helyezések megállapításánál a két nap stíluspontjainak összegét kell figyelembe venni. A bajnokságban a sorrendet az elődöntő (szombat) és döntő (vasárnap) összesített stílus pontszámai alapján állapítják meg. Azonos pontszám esetén az 1, 2 és 3. helyek esetében visszahívásra kerül sor (stílus elbírálással), a további helyezések esetében a második nap pályáján elért jobb eredmény dönt.
Ifjúsági lovas kategóriában
Az elődöntő és döntő A-szabály szerinti hibapontok összege határozza meg a sorrendet. Azonos pontszám esetén az 1, 2 és 3. helyezések esetében összevetés dönt, a további helyezések esetében a második nap pályáján elért jobb eredmény (hiba-idő alapján). dönt
Amatőr lovas kategóriában
Az elődöntő és döntő A-szabály szerinti hibapontok összege határozza meg a sorrendet. Azonos pontszám esetén az 1, 2 és 3. helyek esetében összevetés dönt, a további helyezések esetében a második nap pályáján elért jobb eredmény (hiba-idő alapján) dönt.
Felnőtt kategóriában
Az elődöntő és döntő A-szabály szerinti hibapontok összege határozza meg a sorrendet. Azonos pontszám esetén az 1, 2 és 3. helyek esetében összevetés dönt, a további helyezések esetében a második nap pályáján elért jobb eredmény számít (hiba-idő alapján). A döntőben azok indulhatnak, akik választott lovukkal az elődöntő pályáját befejezték!
Csapatverseny:
A csapatverseny eredményét a csapat 3 legjobb tagjának A-szabály szerinti hibapont összege adja. (4 tagú csapatnál a legrosszabb eredmény kiesik) Azonos pontszám esetén a csapat legeredményesebb tagjának időeredményét, (kivéve kezdő lovas) kell figyelembe venni. Eredmény hirdetés a dobogós helyezetteknek a felnőtt elődöntő után. A versenyen az ifjúsági korú és kezdő lovas kizárólag a regisztrált edzőjével melegíthet. A lovas regisztrált edzőjének távollétében helyettesítést kizárólag regisztrált edző láthat el. Ezt a melegítőpálya bíró köteles ellenőrizni. Az edző azonosítása Dsz.szerint. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt az esetleges károkért, balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal! A ló és a lovas általokozott kárért a lovas, lótulajdonos köteles helytállni! Díjazás: az elődöntőre az általános szabályok szerint kell a díjazást alkalmazni. Szalag, serleg, pénzdíj a DSZ. szerint.
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem