Sportnaptár Sportnaptár
Tavaszi rafting és jógaelvonulás Salza, Ausztriavissza
az esemény már lejárt
2024. május 17. péntek 17:00
2024. május 20. hétfő 20:00

Tavaszi rafting és jógaelvonulás Salza, Ausztria

Salza, Ausztria

Téma: Bátorság
A pünkösdi hétvégét elmélyült jógázással és vadvízi evezéssel, kirándulással töltheted, ha velünk tartasz tavasszal, hogy elkezdj dolgozni a félelmeiden, megvizsgáld az okokat és megtanuld kezelni ezeket az érzéseket.

 • jóga
  jóga

  Tavaszi rafting és jógaelvonulás Salza, Ausztria

  Részletek

  Tavaszi rafting és jógaelvonulás Salza, Ausztria

  Esemény kezdete
  2024. május 17. 17:00
  Esemény vége
  2024. május 20. 20:00

Szervező

 • +36 (30) 639 9857

  utkozbenjogastudio@gmail.com

  1037 Budapest Kunigunda útja 18. 2. em. 2.

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

A táborról

Téma: Bátorság

A pünkösdi hétvégét elmélyült jógázással és vadvízi evezéssel, kirándulással töltheted, ha velünk tartasz tavasszal, hogy elkezdj dolgozni a félelmeiden, megvizsgáld az okokat és megtanuld kezelni ezeket az érzéseket.

​Miért vágyunk mindannyian a félelem nélküli életre? Miért félünk a félelemtől? Mi a szerepe az életünkben, hogyan lehet szembenézni a félelmekkel? Vizsgálni kezdjük ezeket az érzéseket, megnézzük mi az, hogy “jogos”, de azt is, hogy mi az “indokolatlan” félelem. A jóga segítségével válaszokat kaphatunk arra, hogy miként képes a félelem alakítani a fizikai testünket és az elménket, ezzel szokásainkat.

Ha te is úgy érzed, itt az ideje, hogy tegyél végre valamit és szembenézz félelmeiddel gyere velünk az Útközben Jóga Tavaszi Jógatáborába!

Reggel evezünk, ellátogatunk a vízeséshez és este jógázunk.

Programterv

Május 17., Péntek

14:00 Érkezés legkésőbb a vízeséshez
Budapestről kb 5-max 6 óra az út, 430 km. Kérem induljatok el időben, ne kelljen senkire várni, inkább előbb érkezzetek és összevárjuk egymást, itt be tudtok addig ülni egy bambira, amíg jönnek a többiek.
Helyben kaptok egy kis eligazítást és aztán fölkirándulunk a vízesések mentén, csodálatos a látvány, fönt tartok egy meditációt a szabad ég alatt – VÍZ kell! legyen nálatok innivaló mindenképpen.
Belépő 7,50 EUR
18:00 Vacsora – itt van egy étterem a vízesés lábánál, itt fogunk vacsorázni
19:00 Indulás a szállásra, pihenő

Május 18., Szombat
08:00 Reggeli
09:30 Evezés
15:00 Ebéd egyénileg a szálláson vagy beülünk valahova közösen
16:00 Fakultatív: Erdei szauna és patakfürdő 8,50 EUR
18:30 Hatha jógaóra – helyszín ha jó idő van, kint, a szállásnál
20:00 A nap tapasztalatainak megosztása; másnapi program megbeszélése
Aki még vacsorázna, a szálláson tud egyénileg, de fáradtak lesztek, jobb valami egyszerűt enni, amit otthonról hoztok és aludni

Május 19., Vasárnap
08:00 Reggeli
09:30 Evezés
15:00 Ebéd egyénileg vagy Fakultatív: Sófürdő – wellness 12 EUR
17:00 Hatha jógaóra szálláson a fűben megint
19:00 Közös vacsora az Ybbsblick étteremben

Május 20., Hétfő
08:00 Reggeli
09:30 Canyoing vagy Via Ferrata
10 EUR a belépő (ezt bármelyik nap meg lehet látogatni, aki nem megy fürdőzni vagy szaunázni)
Utána hazaút – a hazaúton látnivalók: Melki apátság vagy Mariazell, vagy van egy gyönyörű tó a közelben, tavaly odamentünk, körbe lehet könnyen sétálni, vagy csak ejtőzni a partján, van sétahajókázásra is lehetőség itt.

Információk

Részvételi díj: 79000 Ft/fő + szállás, étkezés

Tartalmazza a jógafoglalkozásokat, továbbá két rafting túrát és a vízeséshez való túravezetést (Evezési idő kb. 2,5-3 óra/nap).

Időpont: 2024. május 17-20.

Helyszín: Salza, Ausztria

Szállás/Ellátás: A Kupfer család otthonos vendégházában alszunk (kb. 50 EUR plusz 10EUR reggeli/éj).

Ferienhaus an der Ybbs (Bruckwirt)
Thann 12
3342 Opponitz
Ausztria

Az árban benne foglalt a svédasztalos reggeli, amely erőt ad majd az egész napos élményekhez. Ebédre magunknak készítünk, amit útközben elfogyasztunk, este étteremben vacsorázunk vagy főzünk a szállásunkon.

Utazás: egyénileg autóval. Az utazási költségeket Magyarországról az ár nem tartalmazza. Telekocsikat szervezünk!

Egyéb tudnivalók

Jógázni szabad téren fogunk vagy rossz idő esetén a túravezetőink rendezvénytermében. A szállásokon max. 2-3- 4 fő lesz egy szobában elszállásolva.

A vadvizek osztályozása nehézségi szintjük szerint I-VI-ig terjed. Az I-es a legkönnyebb, a VI-os a legnehezebb.
A raftingtúráink során evezett Salza folyó nehézségi szintje: WW II-től maximum WW III-ig terjed. A Salza folyó előnyei: fokozatosan nehezedő folyó, a zúgókat pihentető, nyugodt részek követik, így a Salza ideális rafting túrák szervezésére, kezdők részére is.
Több mint 10 éve vezetünk a folyón vadvízi túrákat, és túravezetőink mind rendelkeznek nemzetközi- (IRF), valamint elsősegély képesítéssel.
A szárazföldi oktatást evezési gyakorlatok követik a vízen, amit egy nyugodtabb öbölben szoktunk megejteni.

Oktató

Szűts Márton

Valamikor a harmincas éveimben elkezdtem jógázni, gerincproblémák, hátfájás miatt. A csoportos órákat hajnali mysore ashtanga-vinyasa jógával kezdtem, de néhány hónap után be kellett látnom: a testem nem úgy működik, ahogy kellene, és a napi 10 óra ülőmunka mellett valami mást kellett keresnem.
2012-ben a Mandala Jógastúdióban elvégeztem a gerincjóga oktatói tanfolyamot, ami jó alapot adott az induláshoz. Gerincspecifikus ismereteimet Bene Máté workshopjain bővítettem. 2016-ban elvégeztem a Bindusar Yoga School hatha jóga oktatói tanfolyamát. Itt kezdtem el mélyebben foglalkozni a jóga filozófiájával és a légzéssel.
Nagyon izgalmas a tudat és az anyag kapcsolata. Gondolataink, érzéseink, sémáink megjelenése a testtartásban, az izmokban. Talán ennél is érdekesebb, ahogy a testen keresztül hatunk az elménkre, a lelkünkre, az energiákra – ez a hatha jóga útja. Ebben a tudásban a keleti és a nyugati ismeretek egymást egyre inkább kiegészítik.
A jóga egy olyan hagyomány, amely megfelelő eszköz arra, hogy egyre mélyebb szinten segítse felfedezni a test-lélek kapcsolatot és elvezessen bennünket a lét mélységeihez.

Túravezető

Funrafting - tudatos túrázók

Több mint 15 éve szervezünk izgalmas élményprogramokat különböző helyszínekre. Ezeken a túrákon azon dolgozunk, hogy programjaink többet jelentsenek egy élménynél, vendégeink igazi felismerésekkel térjenek haza. Hiszünk benne, hogy az aktív pihenés a legjobb formája a kikapcsolódásnak, önmagunk megismerésének, a tanulásnak.

Mi azt szeretnénk, hogy vendégeink néhány napra eggyé váljanak a természettel, jobban megismerjék erejét, de közben csodálják szépségét. Célunk, hogy vendégeink felejtsenek el minden mást, csak a hely, az élmény, a mozgás, és az új ismeretek kössék le a figyelmüket.
További infók: funrafting.hu

Opcionális programok

CANYONING
Felejthetetlen érzés látni a víz építő és romboló erejét. Végigjárhatjuk a hegyek aktív vízelvezető árkait. Gázolunk a mederben, Gátakon kelünk át, kisebb ereszkedésekkel jutunk lejjebb és lejjebb a torkolatig. Együtt úszunk a patakkal, vízeséseken ereszkedünk alá, csobogókon csúszunk le, kristálytiszta medencékbe ugrálunk le kedvünk szerinti magasságokból. Sok helyen
pedig egyszerűen csak sodortatjuk magunkat a vízzel.
Minimum létszám: 6 fő
Ára: 19 900 Ft/fő

VIA FERRATA
A Via ferráta kifejezés (jelentése: vasalt út) olyan hegyi utat jelöl, ahol fixen beszerelt fém kábelek, létrák, hidak és lépcsőfokok segítik az előrehaladást, mászást. A via ferrátázás igényel némi fizikai erőnlétet és felszerelést.
Minimum létszám: 6 fő
Ára: 12 900 Ft/fő – minimum 8 fő esetén (14 900 Ft/fő – 6 fő esetén)

VÍZESÉS TÚRA
A vízeséshez vezető túra a Salza partról indul, változatos, függőhidakkal, lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen. Élvezhetjük a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatunk a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre.
Ára: 3000 Ft

ERDEI SZAUNA
A wildalpeni erdei szaunában különleges körülmények között lazíthatsz. Az erdő mélyén 3 faviskóban működik szauna. A patakparton lévő épületekből kis úton juthatsz el a hegyi patak 5- 8°C-os vízéhez, hogy ott lehűthesd magad. Az egyik épületben úszómedence is várja a pihenni vágyókat. A faházak melletti területen elheveredhetsz egy nyugágyon, hallgathatod a madárdalt és a víz csobogását.
Ára: kb. 3000 Ft/fő

SÓFÜRDŐ
A Göstlingben található élményfürdő elsősorban a téli sportok híveit csábítja, de szeretettel várja a melegebb hónapokban nyaraló vendégeket is. Akármikor is látogatod meg, csodás felfrissülésben lesz részed! A fürdőben úszó-, élmény-, és gyermekmedencék várják a nagyérdeműt. Mind a sport-, az élmény-, és a gyermekmedence (babacsúszdával) kellemes 32°C- ra van fűtve. A gyógymedence sós vízű.
Utazás: egyénileg autóval, telekocsik megszervezését segítjük
Ára: kb. 3500 Ft/fő
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem