Sportnaptár Sportnaptár

MTB a Visegrádi hg-ben

A hétvégén a szombati jó időt kihasználva keltem útra. Nem korán, kicsit vártam míg megmelegszik az idő, de így is 9.30-kor már tekertem.
Egy versenyt terveznék jövőre itt, így igyekszem felderíteni a jelzett és jelzetlen utakat. Otthon kijelölöm, hogy merre mennék, aztán a helyszínen szembesülök a valósággal 

Szentendrén a Skanzen mögötti parkolóból kimentem egy rövid szakaszon a pilisszentlászlói útra, majd a házakat elhagyva az erdészeti úton be az erdőbe. Az erdészeti út nem jelzett túrista út, de rendben volt, jól tekerhető. Itt mentem jó darabig felfele, majd kicsit szint, kicsi le, majd be a Z jelzésen. Itt azért egy kicsit tolnom kellett felfele, mert csúszott a nedves talajon a kerék, meg én sem vagyok gép :) A Z jelzésen kiértem a tetőre, ahol a beton erdészeti úton legurultam Pap-rétre. Az idő rövidsége miatt nem az eredetileg tervezett kb 40 km, hanem a rövidebb, kb 20 km,es távra mentem rá, azaz Pap-réttől a P jelzésen fel Vöröskőre. Ezen a szakaszon az eleje sunyin emelkedik, aztán már nem sunyi, hanem eléggé érezhetően. Az idő közben egyre javult, egyre melegebb lett, a táj, az őszi erdő csodás volt. Vöröskő előtt közvetlenül megint volt egy rövid rész, ahol toltam felfelé, a bicót.
Fent a csúcson jó volt körülnézni. A Duna nem látszott a köd miatt, de a fák egy szinntől kilógtak a ködből, nagyon jól nézett ki. Egy gyereksereg is volt fent, jó volt őket is látni, hogy élvezték a kilátás.
A S majd a S+ jelzésen száguldottam le a Skanzenhez, befjezve a túrát. A lefele eleje kicsit meredek, de sikerült nem nagyon bénáznom, így csak egy helyen szálltam le a gépről, a többi helyen sikerült (magamhoz képest) ügyesen lejönnöm. 
Ez egy egész jó kis kör, nem nagyon technikás, közepes tudással is élvezhető, s sportértéke is van. 

Szólj hozzá Te is!

A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem