Sportnaptár Sportnaptár
Kőszegi Csillagok - 20 / 10 / 5vissza
az esemény már lejárt
2024. június 29. szombat 19:00
2024. június 30. vasárnap 01:00

Kőszegi Csillagok - 20 / 10 / 5

Boszorkánykonyha étterem - 9730 KőszegKőszeg, Jurisics tér 13.22.6 km / 10.9 km / 5.9 km

Nyáresti-éji hangulatos családi séta, kirándulás barátokkal… vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás! Nézzük meg együtt a bájos Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből! Gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon…

#éjszakaitúra #gyerekbarát #családi #kőszeg

 • teljesítménytúrázás
  teljesítménytúrázás

  20 km

  Részletek

  20 km

  Útvonal: Kőszeg, Jurisics-vár – Bechtold Központ – Pogányok Cák, pincesor – Velem Szt. Vid-kápolna – Hörmann-forrás – Kendig-gerinc – Vöröskereszt – Óház-kilátó – Okmányos („Kincs-pihenő”) – Királyvölgy – Szulejmán-kilátó – Jurisics-vár

  Nevezési díj: 2100 Ft

  Rajtolás 19:00 órakor, de saját idő terhére 20:00 óráig lehetséges. Figyelem! A velemi ellenőrzőpont időben zárni fog (21:50)!

  Nem félsz a sötétben? Akkor beviszünk a sűrűbe! Nem fogod megbánni… Kőszeg méltán híres terein és főutcáján jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények után Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahol frissítés után nekivágunk az emelkedőknek. A Szt. Vid-kápolna, majd az OKT-emlékmű után a Hörmann-pihenőhöz érkezünk fel. A Kendig-gerinc mindkét oldalra (Ausztria és a Kisalföld felé is) pompázatos kilátást nyújt. A Vöröskereszt után az Óház-kilátó következik: itt Kőszeg esti-éjszakai fényei nyűgöznek le. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd a Pintér-tetőről csodálhatjuk meg a panorámát Rőtfalva (Rattersdorf) felé. A Kálvária-hegyen kimegyünk a Trianoni kereszthez, ahol az új kilátó ismét panorámával kecsegtet. De nem az utolsóval! Az majd a Szulejmán-kilátónál fogad: szinte a kivilágított város felett lebegve…

  Útvonal link

  Távolság
  22.6km
  Szint
  603m
  Esemény kezdete
  2024. június 29. 19:00
  Esemény vége
  2024. június 30. 1:00
  Szintidő
  6:00
 • teljesítménytúrázás
  teljesítménytúrázás

  10 km

  Részletek

  10 km

  Útvonal: Kőszeg, Jurisics-vár – Koronaőrző bunker – Andalgó – St. Germain-kereszt – Hétforrás – Óház-kilátó – Okmányos („Kincs-pihenő”) – Királyvölgy – Szulejmán-kilátó – Jurisics-vár

  Nevezési díj: 1800 Ft

  Rajt: 19.00 – 20.00 óra között

  A Királyvölgy hangulatos sétánya után fellépcsőzünk a Szulejmán-kilátóba, ahol máris pompás panorámában részesülhetünk. A Kálvária-hegyre tartunk, de közben is érdemes folyamatosan csodálni a tájat. A Trianoni-kereszt (és az új kilátó) látványa következik, majd a Pintér-tetőről Rőtfalva (Rattersdorf) felé kalandozhat el tekintetünk. Az Ördögtányér-szikla és a Fatalin-bükkök után az Óház-kilátóhoz érkezünk. Miután kigyönyörködtük magunkat Kőszeg lenyűgöző éjszakai panorámájában, a Szabó-hegyen keresztül ereszkedünk le a városba, melynek fényei egyre közelebb kerülnek… Túránk végén a ragyogó főutcán és gyönyörű, fénylő tereken át érkezünk a célba.

  Útvonal link

  Távolság
  10.9km
  Szint
  345m
  Esemény kezdete
  2024. június 29. 19:00
  Esemény vége
  2024. június 30. 1:00
  Szintidő
  4:00
 • teljesítménytúrázás
  teljesítménytúrázás

  5 km

  Részletek

  5 km

  Útvonal: Kőszeg, Jurisics-vár – Koronaőrző bunker – Kálvária-templom – Trianoni kereszt – Szulejmán-kilátó – Bechtold Központ – Jurisics-vár

  Nevezési díj: 1500 Ft

  Gyerekbarát táv: Az öt kilométeres távon ismét lesz egy kifejezetten gyerekbarát ellenőrző pont is! Játékos feladat várja ott a kicsiket.

  Rajt: 20.00 – 21.00 óra között

  A Jurisics-tér és a vár után láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezve a Kálvária-templomhoz, a város nyáresti látványában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél (és az új kilátónál) lehetünk megint részesei szép panorámának. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város (immár fénylő) szépségét tárja elénk, majd az Arborétum mellett elhaladva a Bechtold Központ látogatása is útba esik a cél felé.

  Útvonal link

  Távolság
  5.9km
  Szint
  138m
  Esemény kezdete
  2024. június 29. 19:00
  Esemény vége
  2024. június 30. 1:00

Szervező

Beszámolnivalód van?!

Ossz meg a Sportnaptár közösségével valami érdekeset

További információk

Előnevezés nem lesz, csak helyszíni – de létszámkorlát nincs!

A teljesítménytúra része az Észak-Dunántúli Kupának (ÉDK), és elszámolható a Dunántúl Kupa sorozatban is. A 20 km-es táv a Félmaraton Kupa mozgalomba számítható be, a két rövid (5 és 10 km) pedig a CsigaBiga Liga mozgalomban.

Térkép: a Kőszegi-hegység turistatérképe (Cartographia vagy Szarvas kiadványok). Az összes táv track-je megtekinthető - és letölthető – az AllTrails.com oldalról.
Természetesen adjuk a megszokott itiner-füzetet is, színes térképvázlattal és részletes útvonal-leírással.
Még nem választottál távot? Segít a térkép a honlapunkon: a jobb felső sarokban ki-be pipálhatsz, összehasonlíthatsz, szinteket és EP-ket nézhetsz meg...

A rajt-cél helyszíne a kőszegi Boszorkánykonyha étterem lesz. A Belvárosba csak engedéllyel szabad behajtani, ezért kérjük, autóitokkal használjátok a környező parkolókat vagy utcákat – természetesen a KRESZ-nek megfelelően. Szombaton délután már ingyenes a városban mindenütt a várakozás!

Nevezési díjból kedvezmény 14 év alatti gyerekeknek: 500 Ft/fő. Ők csak (benevezett) kísérővel vehetnek részt a túrán! Magyar Turista Kártya felmutatásával: 200 Ft/fő a kedvezmény.

Az öt kilométeres távon ismét lesz egy kifejezetten gyerekbarát ellenőrző pont is! Játékos feladat várja ott a kicsiket.

Díjazás: minden távon minden beérkezőnek oklevél és kitűző.

Húszas távon indulók, figyelem! Rajtolás 19:00 órakor, de saját idő terhére 20:00 óráig lehetséges. Fontos: a velemi ellenőrzőpont időben (21:50) zárni fog!

Több ellenőrzőponton is személyzet fogad majd, akik bélyegzésen kívül valamilyen finomsággal is kínálnak. Kérjük, hulladékot soha, sehol ne dobj el! Vidd magaddal, vagy hagyd náluk. Eldobható pohárral sem szennyezzük környezetünket: légy szíves, hozd saját kulacsod, bögréd! Több útvonalon is forrásokat találhatsz, de működésük nem mindig biztos. Gondoskodj folyadékról (de segítünk mi is)!

Futókat is várunk
: az ellenőrző pontok 6 km/ó sebességre nyitnak. Ha ennél gyorsabb leszel, kérjük, a rajtidők végén lőj ki!

Az esemény során fényképeket készítünk, melyeket honlapunkon találsz meg a túra utáni napokban.

Törekedtünk a legjobban csökkenteni az aszfaltos szakaszok hosszát. Ahol mégis ilyen lesz, kérjük tartsd be a KRESZ szabályait!

Fejlámpát (vagy kézi lámpát) ne felejts el hozni!

Orvosi igazolást nem kérünk, de a túrán mindenki saját felelősségére indul; a rendezőktől semmilyen címen sem kérhető kártérítés.

A mezőny után záró ember, „seprű” halad: minden ideiglenes jelzést begyűjt, és segít az esetleges lemaradóknak is. Ha távmódosítás vagy feladás mellett döntesz, kérjük, az itinerben szereplő telefonszámokon, vagy egy ellenőrzőponton jelezd ezt!

Szállás-lehetőségek: például a Natúrpark, KőszegInfo és Kőszeg város honlapja segít.

„Ne hagyj magad után mást, csak a lábnyomodat, és ne hozz magaddal mást, csak az emlékeidet!”

Végül pedig a legfontosabb: kívánjuk, hogy érezd jól magad nálunk, velünk!
Sok szeretettel vár a Vasi Vándorok teljes csapata!
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem