Sportnaptár Sportnaptár

Indul, indul, indul a Kerékpáros Osztálykirándulás

Még túl messzinek tűnik a nyári Bringás Vándortábor, és már hiányzik az osztálynak a bringás túrázás? Vagy mielőtt belevágnátok a táborba, kipróbálnátok magatokat a kerékpáros kirándulás rejtelmeiben?

Országszerte 7 gyönyörű táj felfedezésére invitáljuk az iskolásokat – tartsatok velünk egy különleges osztálykirándulásra két keréken!

Meredek csúcsok, lankás dombok, végtelen suhanás, határtalan vidékek, lélegzetelállító kilátások. A 3 napos, 2 éjszakás kerékpáros túrázásba mindez, és még megannyi más is belefér. Változatos programokkal, természeti és épített örökségek felfedezésével egybefűzött mozgással teli csapatépítésre lehet számítani – egészen biztosan felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) 2018 óta valósítja meg a nyári szünetekben a bringásvándor programot. A program a kezdetektől nagy sikernek örvend, de mivel a bringásvándor táborok a nyári szünetben kerülnek megrendezésre, ez idáig a kerékpárok tavasszal és ősszel kihasználatlanul „pihentek”. Ezért is döntöttünk a bringásvándor szezon meghosszabbítása mellett.

Az új Osztálykirándulás indításával célunk, hogy a tavaszi és őszi szezonban iskolai csoportok, osztálykirándulásként 3 napos, kerékpáros túrákon vegyenek részt. Az előre megszervezett program segítség a pedagógusoknak is, és egyben jó lehetőség a bringásvándor táborra felkészülésként.

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges. 7 helyszínen, helyszínenként 5 turnussal indítjuk útjára a programot, és folyamatosan dolgozunk további helyszínek és turnusok szervezésén.

A részvételi díj útvonalonként változik: tartalmazza a szállás, kerékpárhasználat, túrakísérő, baleset- és felelősségbiztosítás szolgáltatásait, illetve a teljes ellátást. A részvételi díj NEM tartalmazza a külsős programok, belépőjegyek árát. Egy kísérő pedagógus részvétele ingyenes.

Részletes információért látogassatok el az Osztálykirándulás oldalára, és válasszátok azt az útvonalat amelyik leginkább elnyerte tetszéseteket!

Szólj hozzá Te is!

A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem