Sportnaptár Sportnaptár
Jelentkezés

Cserehát kerékpáros osztálykirándulás

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) szervezésében megvalósuló háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokok célja, hogy felejthetetlen élményekkel és a biciklizés szeretetével gazdagítsa a diákokat.

A Cserehát gyönyörű és éppen csak akkora dombjai vannak, hogy még nem fáj annyira a felfelé tekerés, mint amennyire kárpótol az újabb és még szebb kilátás. Ezen a varázslatos vidéken tölthetitek az osztálykirándulásotokat, megismerve a tájegység természeti és kulturális értékeit.

  • OK-CE-230421 turnus

    Részletek

    OK-CE-230421 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 21.
    Turnus vége
    2023. április 23.


  • OK-CE-230505 turnus

    Részletek

    OK-CE-230505 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 05.
    Turnus vége
    2023. május 07.


  • OK-CE-230512 turnus

    Részletek

    OK-CE-230512 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 12.
    Turnus vége
    2023. május 14.


  • OK-CE-230519 turnus

    Részletek

    OK-CE-230519 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 19.
    Turnus vége
    2023. május 21.


Szervező

  • ringsorozat@maketusz.hu

    9700 Szombathely Berzsenyi Dániel tér 1.

1. nap: Edelény–Lak–Irota

A csoport Edelénybe, a Bódva-völgy fővárosába érkezik, ott is a Szent Miklós Görögkatolikus Iskolába, ahol felveszik a bringákat, aztán egy kis bringabeállítás és gyakorlás után jön a bemelegítő túra. Azonnal a Cserehát szívébe indulunk. Irota csendes kis falu, kis forgalmú úton, kellemes tekeréssel másfél-két óra alatt oda lehet érni. Irotán, az ősi ruszin településen Szent Miklós védelme alatt pihenhettek az ott található erdei iskolában.

A bringázás után megtekintjük Irota mesefalut, a Görögkatolikus templomot, majd gyalogtúrával meghódítjuk a Cserehát legmagasabb csúcsát, a Kecskepadot.

2. nap: Irota–Szendrő–Irota

A második napon, a reggelit követően a csoport két kerékpártúra közül választhat igényei szerint. A rövidebb túra (útvonal „A”) mindössze 35 km és Szakácsin áthaladva, érinti Galvács települést, ahol megtekinthető a híres egykori pezsgőgyáros Törley-kastélya. Tovább haladva elérjük a Cserehát második legnagyobb települését, Szendrőt. Itt a várhegyre feltekerve, a Bódva-völgy panorámája tárul szemünk elé.

A hosszabb túra (útvonal „B”) 60 km és magába foglalja a rövid túra látnivalóit, viszont kiegészül Szuhogy település és a hozzá szervesen kötődő Rudabányai-tengerszem és a rudabányai előember látogatóközpontjának megtekintésével.

A hosszabb túránk kibővül a rudapithecus hungaricus látogatóközpontjának, valamint a rudabányai kavicsbányató megtekintésével.

Abodi-kilátó, Szendrőben opcionálisan van lehetőség a vár látogatóközpontjának, amerikás háznak, kékfestőháznak és az iskolatörténeti kiállításnak megtekintésére.

3. nap: Irota–Abod–Edelény

A reggelit követően újra bringára pattanunk és együttesen visszatekerünk Edelénybe, ahol a L’Hullier-Coburg kastélysziget meglátogatása után búcsút veszünk egymástól.

A kastély után, ha még van időtök a hazaindulásig, meglátogathatjátok a Borsodi földvárat és Tájházat, a Császta szőlőhegyet és kilátót vagy csobbanhattok egyet az Edelényi uszodában.

Szállás

A szálláshelyen különféle elosztású szobákban, emeleteságyakon van lehetőség a pihenésre. Az alváshoz hálózsákot mindenképp hozz magaddal, annál is inkább mert sátorozási lehetőség is biztosított.

Részvételi díj tartalma

- szállás (2 éjszaka);
- teljes ellátás (érkezés napján vacsora, távozás napján reggeli);
- kerékpár használat;
- túrakísérő;
- baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára.

A részvételi díj NEM tartalmazza az útiköltséget, és a külsős programok, belépőjegyek árát.

A normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, glutén- és laktózmentes étrendektől eltérő igényeket nem tudunk kiszolgálni.

Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

Foglaló és fizetés

- Az adott turnus-időpont lefoglalása utáni 7. napig be kell fizetni a 90.000 Ft foglalót, ez biztosítja az adott turnus biztos foglalását. Ha a foglaló addig nem érkezik meg a megadott számlára, a jelentkezést törüljük.

- Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszautalni.

- Legkésőbb 14 nappal az osztálykirándulás kezdete előtt meg kell adni a csoport végleges létszámát és ennek megfelelően kell befizetni a teljes részvételi díjat.

- Egy-egy résztvevő lemondását, vagy plusz résztvevő jelentkezését az indulás előtti 14. napig tudjuk elfogadni. Ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Korhatár

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges.

Kapcsolattartó

Fazekas Péter +36-20-913-1026, Flaskó Tamás +36-70-605-7912

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem