Sportnaptár Sportnaptár
Jelentkezés

Bükk-fennsík osztálykirándulás

Bükkszentlélek, Magyarország

Három napos osztálykirándulás a természet lágy ölén, a lakott területektől távol, a Bükk-hegység legszebb részén. Aktív kikapcsolodás, változatos programokkal. Gyalog és két keréken fedezheted fel a térség természeti és kulturális kincseit, óriás távcsővel vizsgálhatod az égboltot a Bükki Csillagdában, és kiprobálhatod az erdei kisvonatozást.

  • OK-BF-230426 turnus

    Részletek

    OK-BF-230426 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 26.
    Turnus vége
    2023. április 28.


  • OK-BF-230502 turnus

    Részletek

    OK-BF-230502 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 02.
    Turnus vége
    2023. május 04.


  • OK-BF-230517 turnus

    Részletek

    OK-BF-230517 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 17.
    Turnus vége
    2023. május 19.


  • OK-BF-230524 turnus

    Részletek

    OK-BF-230524 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 24.
    Turnus vége
    2023. május 26.


  • OK-BF-230530 turnus

    Részletek

    OK-BF-230530 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 30.
    Turnus vége
    2023. június 01.


Szervező

  • ringsorozat@maketusz.hu

    9700 Szombathely Berzsenyi Dániel tér 1.

1. nap: Szentlélek kilátókövek gyalogtúra

A csoport különbusszal érkezik Szentlélekre, ahol a Pálos kolostorromok mellett található Szentléleki Vendégházba a szállás elfoglalása után rögtön útnak is tudnak indulni a környék megismerésére. A 2-3 órás felfedező kirándulás közben meglátogathatják a híres kilátó köveket is: a Köpüs-követ, az Örvény-követ és a Látó-követ.

2. nap: Kerékpártúra a Bükki Csillagdához és vissza

A második napon az osztályok két lehetőség közül választhatnak. Bánkút, Nagy-mező, Bánya-hegy érintésével eltekerhetnek a Bükki Csillagdába, ahol egy kétórás program keretei között megtekinthetik az interaktív kiállítást és a nagy kupolát, belekukkanthatnak az óriási távcsőbe és megnézhetnek egy planetáriumi filmet.

A másik lehetőség, hogy fent maradnak a Bükk-fennsíkon és folytatják a kilátókövek vadászatát. Elbiciklizhetnek Három kőre, majd visszafelé meghódíthatják a Bükk legmagasabb kilátópontját, Bánkúton a majdnem 1000 méter magas Petőfi kilátót.

3. nap: Garadna, Lillafüred

A csoport reggeli után gyalogosan hagyja el szállást. A Heteméri völgyön lefelé indulva Garadnára érkeznek, ahol kisvonatra szállnak és Lillafüredig vagy Miskolcig vonatozhatnak. A csoport idejétől függően választhat a barlanglátogatás, a libegőzés, a Zsófia kilátó meghodítása (ha még nem lett volna elég a kilátókból), a lillafüredi függőkert vízesésének megcsodálása, a Hámori-tavon csónakázás vagy a Palota Szálló megtekintése közül.

Szállás

Szentlélek Vendégház: A létesítmény a Bükk hegység szívében, a szentléleki Pálos kolostorrom szomszédságában található, szálláshelyeivel, éttermével és büféjével minden kedves érdeklődő részére rendelkezésre áll az év 365 napján.

86 férőhely,
70 fős étterem,
turista büfé,
20 és 70 fős konferenciaterem,
zárt parkoló.

Részvételi díj tartalma

- szállás (2 éjszaka);
- teljes ellátás (érkezés napján vacsora, távozás napján reggeli);
- kerékpár használat;
- túrakísérő;
- baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára.

A részvételi díj NEM tartalmazza az útiköltséget, és a külsős programok, belépőjegyek árát.

A normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, glutén- és laktózmentes étrendektől eltérő igényeket nem tudunk kiszolgálni.

Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

Foglaló és fizetés

- Az adott turnus-időpont lefoglalása utáni 7. napig be kell fizetni a 90.000 Ft foglalót, ez biztosítja az adott turnus biztos foglalását. Ha a foglaló addig nem érkezik meg a megadott számlára, a jelentkezést törüljük.

- Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszautalni.

- Legkésőbb 14 nappal az osztálykirándulás kezdete előtt meg kell adni a csoport végleges létszámát és ennek megfelelően kell befizetni a teljes részvételi díjat.

- Egy-egy résztvevő lemondását, vagy plusz résztvevő jelentkezését az indulás előtti 14. napig tudjuk elfogadni. Ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Korhatár

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges.

Kapcsolattartó

Kirilla László: 06-30/9284-233

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem