Sportnaptár Sportnaptár
Jelentkezés

Palócföld kerékpáros osztálykirándulás

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) szervezésében megvalósuló háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokok célja, hogy felejthetetlen élményekkel és a biciklizés szeretetével gazdagítsa a diákokat.

Az osztálykiránduláson Palócföldön, gyönyörű tájakon lehet kerékpározni, egyedülálló természeti és épített örökségeinket megtekintve. Felejthetetlen élményeket nyújt a Vadkan-tó, Hollókő, az UNESCO világörökség része, Szanda vára vagy az erdefürdőzés.

  • OK-CH-230412 turnus

    Részletek

    OK-CH-230412 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 12.
    Turnus vége
    2023. április 14.


  • OK-CH-230421 turnus

    Részletek

    OK-CH-230421 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 21.
    Turnus vége
    2023. április 23.


  • OK-CH-230503 turnus

    Részletek

    OK-CH-230503 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 03.
    Turnus vége
    2023. május 05.


  • OK-CH-230515 turnus

    Részletek

    OK-CH-230515 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 15.
    Turnus vége
    2023. május 17.


Szervező

  • ringsorozat@maketusz.hu

    9700 Szombathely Berzsenyi Dániel tér 1.

1. nap: Vadkan-tó bringázás

A csoport az érkezésüket követően átveszi a bringákat és kipróbálják. A bemelegítést követően indul az első nap bringatúrája, ami egy rövidebb, 29 km-es vezetett túra. 

A bringatúra során Terényből eltekerünk a magyarnándori Vadkan-tóig, majd továbbtekerünk Magyarnándorba. Itt felmászunk a Nagy-kilátóba. Ezután elindulunk visszafelé, és kb. 17 óráig megérkezünk a szálláshelyre, Terénybe, Kiskérpusztára a Mulcsosház erdei iskolába.

A bringázás után a Mulcsosház erdei iskolában lehetőség van kertészeti programon részt venni, illetve esti mozizásra, társasozásra.

2. nap: Terény–Rimóc–Hollókő–Terény bringatúra

Ezen a napon egész napos bringatúrára indul a csoport a reggeli után. Az útvonal: Terény–Rimóc–Hollókő–Terény, 60 km.

Hollókőn hosszabb pihenőt tartunk, sétálunk a faluban illetve meglátogatjuk a hollókői várat, ahol idegenvezetéssel egybekötött vársétán vehetünk részt. Visszaérkezés délután 17 óra körül a szálláshelyre. Este kvízjáték és szabadidő.

3. nap: Történelmi séta Szanda várába

A reggeli után egy kis történelmi áttekintés után elindulunk fél napos gyalogtúránkra erdőn-mezőn keresztül Szanda várába, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész palóc medencére. A túra kellemes és elég meredek szakaszai során meg-megállunk, és az adott helyszínen történelmi tényeket, érdekességeket hallgatunk túravezetőnktől. A gyalogtúra során erdőfürdőzünk is, lelassulunk, kapcsolódunk a természethez és abban önmagunkhoz. A túra végén visszajutunk a szálláshelyre, ahonnan pakolás után indulás haza.

Szanda - vára - A középsõ Cserhát tanúhegy vonulatainak legszebb kiemelkedése a Szanda hegy. Ennek egyik csúcsán, amely 528 m magas, állnak a középkori vár romjai. A másik csúcs tekintélyes részét már „megemésztette” a várhegyhez közeli Nógrádkövesden mûködõ kõbánya.

A Szanda hegy a környezõ völgymedencék felõl is igen szép látványt nyújt, de talán még csodálatosabb az a látvány, az a panoráma, amely a csúcsról tárul elénk. A Cserhát többi andezitkúpját is borító erdõfoltok váltakoznak virágos rétekkel, szántóföldekkel; a dombok között meghúzódva kis falvak simulnak a tájba, a patakok völgyeit erdõsávok kísérik. Távolabb a Keleti Cserhát nagy, szelíd tömbjei, majd a Mátra kontúrjai, nyugat felé pedig a Börzsöny vonulata zárja a látóhatárt.

Szállás

A szálláshely egy közösségi száláshely, egy iskola emeletén található, 9 darab 2-5 fős, leginkább emeletes ágyas szobák formájában. A házban minden emeleten található közös zuhanyzó és külső wc-blokk, valamint az emeleti szobák fele fürdőszobával rendelkezik.

Hálózsákot hozhat a csoport, ha ágyneműt szeretnének, annak felára van (500 Ft/fő).

A földszinti közösségi termek használata is lehetséges, 3 nagyobb csoportszobánk és az ebédlő is alkalmas akár nagyobb csoportoknak.

A földszinten található a tálalókonyhánk, melyben 3 fázisú mosogató, két mikró, vízforraló és megfelelő edényzet áll rendelkezésre - főzésre és tálalásra is egyaránt alkalmas. Az épületben van 3 hűtő, ebből 2 mélyhűtő rekesszel.

Alternatív program eső esetére

Eső esetén vannak ötleteink beltéri foglalkozásokra. A természetben szerzett élmények megörökítésére művészeti foglalkozásokat tudunk ajánlani (kerámia, festőműhely, origami, fafaragás, ékszerkészítés). A földszinten működő nappali iskola könyvtárát, hangszereit és társasjátékait is használhatják az idelátogató csoportok. Az emeleti tornaszoba használata is lehetséges.

Részvételi díj tartalma

• szállás (2 éjszaka);
• teljes ellátás (érkezés napján vacsora, távozás napján reggeli);
• kerékpár használat;
• túrakísérő;
• baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára.

A részvételi díj NEM tartalmazza az útiköltséget, és a külsős programok, belépőjegyek árát.

A normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, glutén- és laktózmentes étrendektől eltérő igényeket nem tudunk kiszolgálni.

Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

Foglaló és fizetés

- Az adott turnus-időpont lefoglalása utáni 7. napig be kell fizetni a 90.000 Ft foglalót, ez biztosítja az adott turnus biztos foglalását. Ha a foglaló addig nem érkezik meg a megadott számlára, a jelentkezést törüljük.

- Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszautalni.

- Legkésőbb 14 nappal az osztálykirándulás kezdete előtt meg kell adni a csoport végleges létszámát és ennek megfelelően kell befizetni a teljes részvételi díjat.

- Egy-egy résztvevő lemondását, vagy plusz résztvevő jelentkezését az indulás előtti 14. napig tudjuk elfogadni. Ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Korhatár

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges.

Kapcsolattartó

Kökényesi Ágnes +36-30-758-8338, kokenyesia@gmail.com

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem