Sportnaptár Sportnaptár
Jelentkezés

Alpokalja-Fertő-táj kerékpáros osztálykirándulás

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) szervezésében megvalósuló háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokok célja, hogy felejthetetlen élményekkel és a biciklizés szeretetével gazdagítsa a diákokat.

Az osztálykirándulás alatt betekintést nyerhettek az Alpokalja és a Fertő-táj csodáiba, különleges történeti, természeti és kulturális értékeivel.

  • OK-AA-230421 turnus

    Részletek

    OK-AA-230421 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 21.
    Turnus vége
    2023. április 23.


  • OK-AA-230426 turnus

    Részletek

    OK-AA-230426 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 26.
    Turnus vége
    2023. április 28.


  • OK-AA-230505 turnus

    Részletek

    OK-AA-230505 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 05.
    Turnus vége
    2023. május 07.


  • OK-AA-230510 turnus

    Részletek

    OK-AA-230510 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 10.
    Turnus vége
    2023. május 12.


  • OK-AA-230524 turnus

    Részletek

    OK-AA-230524 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 24.
    Turnus vége
    2023. május 26.


Szervező

  • ringsorozat@maketusz.hu

    9700 Szombathely Berzsenyi Dániel tér 1.

1. nap: Eszterháza tündérvilága

A csoport Fertőszentmiklós vasútállomására érkezik meg, innen gyalog a fertődi szálláshely 1 km. A szálláshelyen felveszik az érkező csoport a bringákat és egy csodálatos kerékpáros túrát tesz az Eszterházy-kastély kertjében, majd betekintést nyer Eszterháza tündérvilágába. A kastély megtekintését követően a gyermekek átkerekeznek a süttöri városrészbe és számos fergeteges kalandban lesz részük a Kaland Birodalomban.

2. nap: Fertő-tó Kiskör vagy Nemzeti Parki Kör

Fertő-tó Kiskör - 64,2 km

Fertőd – Fertőszéplak – Hegykő – Fertőhomok – Hidegség – Fertőboz – Balf -Fertőrákos – Mörbisch (kikötő) – Illmitz (kikötő) – Apetlon – Fertőújlak – Sarród – Fertőd

A Fertő magyarországi szakaszát körbejáró túra az összes hazai Fertő-parti települést felfűzi. A kör egy része az osztrák szakaszon halad, ahol a borairól híres Mörbischből (Fertőmeggyes) hajózhatunk át Illmitzbe (Illmic). Ideálisan egy napra tervezhető kerekes kaland baráti társaságok részére, de akár családoknak is ajánlott. Az út többnyire szeparált kerékpárúton, vagy kis forgalmú aszfaltozott úton halad.


Nemzeti Parki Kör - 30 km

Fertőd – Sarród – Fertőújlak – Lange Lacke - Pamhagen – Fertőd

A Fertő tó, mint Európa legnyugatibb szikes tava 2001 óta az UNESCO Világörökség része, amit Fertő-Hanság Nemzeti Park az ausztriai nemzeti parkkal (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel) közösen védelmez és kezel. Fertődről indulva az EV13 kerékpáros úton a tó keleti partjának legszebb részén kerekezünk, majd Ausztriában rövid kitérővel a Fertőzug (Seewinkel) legnagyobb szikes tavánál, a Hosszú-tónál (Lange Lacke) található madármegfigyelő torony érhető el. A B10-es kerékpárúton, Pamhagen településnél áthaladva a határon szintén kerékpárúton érkeztek vissza Fertődre, az Esterházy-kastélyhoz és szállásotokhoz

Bringázás előtt, reggel érdemes a Hansági főcsatornánál igényelni a madárles programot Tislér Diával.

3. nap: Széchényiek nyomában vagy Sopron, a hűség városa

Széchényiek nyomában

Reggelit követően újra bringára pattanunk és átkerekezünk a szomszéd településre, Fertőszéplakra, ahol megtekintjük az interaktív UNESCO Világörökség Kiállítást a kastély épületében, amelynek története hosszú évszázadokon át a Széchényi család nevéhez fűződött. Hogy hogyan, azt megtudhatjátok…

Sopron, a hűség városa

Reggelit követően a csoport vonattal megérkezik Sopronba, ahol a Várkerület szívében található Tourinform Iroda kollégái várják őket (a csomagokat a látogatás idejére itt el is tudják helyezni). Megismerkednek a Soproni LEG-ek történetével és betekintést nyerhetnek a most megnyíló Múzeumnegyedbe.

Szállás

A csoportok részére a fertődi ifjúsági szálláshely, 4 ágyas, összkomfortos faházai biztosítanak szállást. A szálláshelyet Fertőd Város Önkormányzata üzemelteti a települési Információs és Kerékpáros Központ keretein belül.

Alternatív program eső esetére

1.nap: a minimális távok végett az eső nem akadály, a programok fedett térben találhatóak.

2. nap: Fertőd-Fertőszéplak (Világörökség Kiállítás) – Fertőhomok (Szentkői Sörfőzde látványüzem) – Hidegség (Árpád-kori körtemplom) – Hegykő (Termál és élményfürdő) távot busszal érdemes megtenni, és itt nevezetességeket látogatni, majd a végén az élményfürdőben kalandozni.

3. nap: a minimális távok végett az eső nem akadály, a programok fedett térben találhatóak.

Részvételi díj tartalma

• szállás (2 éjszaka);
• teljes ellátás (érkezés napján vacsora, távozás napján reggeli);
• kerékpár használat;
• túrakísérő;
• baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára.

A részvételi díj NEM tartalmazza az útiköltséget, és a külsős programok, belépőjegyek árát.

A normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, glutén- és laktózmentes étrendektől eltérő igényeket nem tudunk kiszolgálni.

Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

Foglaló és fizetés

- Az adott turnus-időpont lefoglalása utáni 7. napig be kell fizetni a 90.000 Ft foglalót, ez biztosítja az adott turnus biztos foglalását. Ha a foglaló addig nem érkezik meg a megadott számlára, a jelentkezést törüljük.

- Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszautalni.

- Legkésőbb 14 nappal az osztálykirándulás kezdete előtt meg kell adni a csoport végleges létszámát és ennek megfelelően kell befizetni a teljes részvételi díjat.

- Egy-egy résztvevő lemondását, vagy plusz résztvevő jelentkezését az indulás előtti 14. napig tudjuk elfogadni. Ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Korhatár

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges.

Kapcsolattartó

Páliné Keller Csilla, +36 20 7797-094, csilla.keller@alpokalja-fertotaj.hu

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem