Sportnaptár Sportnaptár
Jelentkezés

Velencei-tó kerékpáros osztálykirándulás

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) szervezésében megvalósuló háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokok célja, hogy felejthetetlen élményekkel és a biciklizés szeretetével gazdagítsa a diákokat.

Hazánk harmadik legnagyobb természetes tava kiváló kerékpáros paradicsom szép pihenőhelyekkel, széles kerékpárútakkal és gyönyörű kilátással. Az osztálykirándulás alatt a diákok megismerhetik a tó természeti és kulturális értékeit, valamint részük lehet egy felejthetetlen kenutúrában is

  • OK-VT-230428 turnus

    Részletek

    OK-VT-230428 turnus

    Turnus kezdete
    2023. április 28.
    Turnus vége
    2023. április 30.


  • OK-VT-230501 turnus

    Részletek

    OK-VT-230501 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 01.
    Turnus vége
    2023. május 03.


  • OK-VT-230503 turnus

    Részletek

    OK-VT-230503 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 03.
    Turnus vége
    2023. május 05.


  • OK-VT-230515 turnus

    Részletek

    OK-VT-230515 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 15.
    Turnus vége
    2023. május 17.


  • OK-VT-230517 turnus

    Részletek

    OK-VT-230517 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 17.
    Turnus vége
    2023. május 19.


  • OK-VT-230522 turnus

    Részletek

    OK-VT-230522 turnus

    Turnus kezdete
    2023. május 22.
    Turnus vége
    2023. május 24.


  • OK-VT-230602 turnus

    Részletek

    OK-VT-230602 turnus

    Turnus kezdete
    2023. június 02.
    Turnus vége
    2023. június 04.


Szervező

  • ringsorozat@maketusz.hu

    9700 Szombathely Berzsenyi Dániel tér 1.

1. nap: Velencei-tó, kultúra és természet

A csoportok első napon Magyarország egyik leglátogatottabb tavához fognak megérkezni Gárdonyba, ahol a tóparti Surfcampingbe elfoglalják majd a szállásukat. Ezután a gyerekek és kísérőik felveszik a bicikliket. Erre a fél napra több alternatív programot ajánlunk nekik.

- A csoportoknak lehetőségük van az Agárdi Hajóállomásról induló kenu túrán részt venni, mely során felfedezhetik a Velencei-tó természeti csodáit. Ezek a túrák 1-3 óra hosszúak lehetnek, attól függően, hogy mennyi erőt éreznek magukban a fiatalok. A tavon evezve teljesen más perspektívából láthatják a Velencei- tavat a gyerekek, mint kerékpárról. Az úszó nádszigeteket kerülgetve a kenuzók elé tárul a tó élővilága.

- Természetesen a sport mellett a Velencei-tó rengeteg kulturális programot is kínál. Azok a csoportok, akik a biciklizés mellett a kulturális értékek megtekintését is fontosnak tartják, ajánljuk a Gárdonyi Géza Emlékházat és a mellette található rönkvárat. Ott a fiatalok betekintést kaphatnak egy vidám program keretén belül a végvári katonák életébe. A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása. Gárdonyi Géza szülőháza mellett építették meg a várat Agárdpusztán. A rönkvár a hősies helytállásról állít emléket és fenntartja a régmúlt dicső tetteit, ahogy azt Gárdonyi Géza, Egri csillagok című regényében olvashatjuk. A rönkvár látogatása során a fiatalok közelebb kerülhetnek az akkori korhoz, a korabeli emberekhez és vitézi élethez. A rönkvárbeli kalandok után lehetséges, hogy nagyobb kedvvel olvassák el majd a gyerekek a regényt és annak olvasása során könnyebben megelevenedik nekik a történet és izgalmasabbá, élményszerűbbé válik a regény cselekménye. (9 km)

2. nap: Velencei-tó Tókör

A második napon, a reggelit követően minden csoportnak azt javasoljuk, hogy kerüljék meg a tavat. A kerékpárút egy felejthetetlen bringás élményt nyújt. Erre a napra nem kínálunk másik programot, mivel a tókör egy könnyű túra és vélhetően mindenki tudja majd teljesíteni megfelelő mennységű pihenő beiktatásával. Az elmúlt években a tó egyik emblematikus megállóhelyévé nőtte ki magát Miskahuszár szobra, ami a világ legnagyobb huszárszobra a maga 12,5 méteres magasságával. Tökéletes szelfi pont az osztályoknak.

A túra folyamán alternatív programelemként javasoljuk az alábbiakat:

- Pákozdi Pagony. A Pagony a Velencei-hegység és a Velencei-tó között a Mészeg-hegy oldalában található közel 100 hektáros kirándulóhely. A fentartók célja, hogy minél érdekesebben mutassák be a terület élővilágát. Látnivalók: Arborétum, vadaspark, erdészeti tanösvény, kilátó, tájmúzeum, halászati kiállítás.

- Katonai Emlékpark Pákozd. A Nemzeti Emlékhely nemcsak a történelem kedvelőinek nyújt kirándulási célpontot, de a kalandot, élményt és a kultúrát keresőknek is nagyszerű helyszín. Az interaktív elemekkel bővített kiállítások mellett a látogatók a parkot is bebarangolhatják.

3. nap: Séta a parton

A reggeli után a csoportok, ha még van kedvük és erejük végig sétálhatnak a tóparton egészen a szabadstrandig. Közben élvezhetik az északi part panorámáját, illetve a tó nyugodt békéjét.

Természetesen az osztályoknak lehetőségük van az első napon felsorolt és még meg nem valósított programelemek közül választani.

Szállás

A Surfcamping, Gárdonyban elsősorban diákok, turisták, sportolók és természetjárók részére 3-4 fős szobákkal áll rendelkezésre.

Részvételi díj tartalma

- szállás (2 éjszaka);
- teljes ellátás (érkezés napján vacsora, távozás napján reggeli);
- kerékpár használat;
- túrakísérő;
- baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára.

A részvételi díj NEM tartalmazza az útiköltséget, és a külsős programok, belépőjegyek árát.

A normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, glutén- és laktózmentes étrendektől eltérő igényeket nem tudunk kiszolgálni.

Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie.

Foglaló és fizetés

- Az adott turnus-időpont lefoglalása utáni 7. napig be kell fizetni a 90.000 Ft foglalót, ez biztosítja az adott turnus biztos foglalását. Ha a foglaló addig nem érkezik meg a megadott számlára, a jelentkezést törüljük.

- Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszautalni.

- Legkésőbb 14 nappal az osztálykirándulás kezdete előtt meg kell adni a csoport végleges létszámát és ennek megfelelően kell befizetni a teljes részvételi díjat.

- Egy-egy résztvevő lemondását, vagy plusz résztvevő jelentkezését az indulás előtti 14. napig tudjuk elfogadni. Ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Korhatár

A kerékpáros osztálykirándulásokra 6. és nagyobb évfolyamok jelentkezését várjuk. A korlátozás a kerékpárok mérete miatt szükséges.

Kapcsolattartó

Szabó Balázs, 06-70-455-2090

Linkek

Weboldal
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem