Sportnaptár Sportnaptár
Szent Jakab Zarándok Egyesület

Szent Jakab Zarándok Egyesület

Elérhetőségek
+36 1 346 3400
info@szent-jakab.hu
1014 Budapest Tóth Árpád sétány 38.
2131 Göd Bischof utca 2.
www.szent-jakab.hu
www.facebook.com/sztjakab
A Szent Jakab Zarándok Egyesület a millennium óta működik, 2002-ben jegyezték be, s azóta számos olyan feladatot látott el, melyek erősítették a közösségépítést, kiemelt figyelmet fordítva a sport- és kulturális rendezvényekre, illetve kulturális örökségünk bemutatására.
Az Egyesület küldetése, hogy tagjai részére a sportolási lehetőségek széles körének biztosításával segítse elő egészségük megóvását, társadalmi öntevékenységük és ezzel a közösségi élet kibontakoztatását. Az egyesület fő célja a sporttevékenység – így különösen a természetben való aktív túrázás és futás verseny- és szabadidős formáinak – szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése. Az Egyesület kiegészítő céljai továbbá a természeti környezet védelme, egészséges életmód elősegítése, turizmus elősegítése, kulturális szolgáltatás, magyar nemzeti értékek feltárása.
Az Egyesület alapításától támogatta és szervezte családok zarándoklatait Rómába, Csensztohovába, Máriapócsra és más helyekre. Támogatta a Belépés Családostul sport és kulturális mozgalmat. Ennek keretében közreműködött a Gödi Családi Fesztivál, Gödi majális, Szüreti sportnap szervezésében és lebonyolításában.
Az Egyesület – fő céljának megvalósításával összhangban, 2004-től – tagja a tevékenysége szerinti sportágban működő országos sportági szakszövetségnek, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetségnek is. A különböző korosztályokban, a nemzeti bajnokságban (gyermek, NBI., NBII.) a legsikeresebb egyesületként sokszoros egyéni és csapat legjobbként végzett. 2014-ben át is alakult sportegyesületté.
Az Egyesület 2007-től rendez is túrákat. Rendezőként, társrendezőként, illetve támogatóként részt vesz a Jókai emléktúra, Torockó túra, Tanúhegyek nyomában túra és Magas-Tátrai átkelés emléktúra szervezésében és lebonyolításában. Ezen kívül a Nemzetközi Terepfutó Szövetség (ITRA – International Trail Running Federation) által elismert távban és szintemelkedésben (206km, 7300m) legnehezebb nemzetközi túrát, a Kazinczy emléktúrát is Egyesületünk szervezi 2008 óta.
A fentieken túl Egyesületünk hagyományosan, minden évben nevelésre, képességfejlesztésre, ismeretterjesztésre, fiatalok felkészítésére fordítja a lehetőségeinek egy részét. Évente több száz, hozzávetőleg ezer főt mozgatnak meg a rendezvényeink. Célunk, hogy minél több embert csábítsunk ki a természetbe hétvégenként, az egészséges életmódra neveljük a fiatalságot, fontos szempont a természetes környezet előtérbe helyezése, a környezet-tudatosságra nevelés.
Események Táborok Blog
nincs közzétéve tábor
:(
A weboldal cookie-kat használ. Adatkezelési szabályzatértem